…Виновните за най – тежката национална катастрофа ще си получат заслуженото!

Автор: Няма коментари Сподели:

Виновните за най – тежката национална катастрофа ще си получат заслуженото.

Ще наследим една съсипана държавност, обезлюдена територия, безумно законодателство, унищожено стопанство, бедност и ценностна система, формирана десетилетия от мутро- олигархичната власт.

Доверявахме се на случайни формирования и личности, защото нямахме опит, защото бяхме разделени в невярата, страха, съмненията, лековерието, безпринципността.
Преминахме своя път към Голгота, презирани и охулвани. Преживяхме болката от разочарованието, безсилието, омразата.

За да възкръснем е нужно да осмислим силата на гражданското общество, което може да бъде коректор на всички изкривявания. Видяхме го. След всяка сериозна обществена реакция диктаторът уплашено променяше решенията си и даваше заповеди.

На власт отново ще са партии.Властта е наркотик, силен и безпощаден. Добрите намерения, чистите мисли и сърца ще изпият чашата на този наркотик. Някои ще се предадат, други ще останат самотни донкихотовци в битката си за справедливост.

Силното гражданско общество може и трябва да контролира тези процеси, за да не загубим отново справедливостта и вярата си.

Ние избираме тези, които ни управляват, ние плащаме, ние живеем управлението им.
Наше е правото да задаваме въпроси, да критикуваме, да изискваме. Когато осъзнаем правото и силата си и се изправим България ще се възроди.

Време е да свалим робските окови в мислите и действията си!Време е да станем народ!

                                         Румяна Ченалова, Фейсбук             

https://bultimes.bg/shte-se-vurne-spravedlivostta-skoro-vinovnite-za-nai-tejkata-natsionalna-katastrofa-shte-si-poluchat-zaslujenoto/

Предишна статия

„КЪРВАВОТО ПИСМО“ ДА СЕ ПОМНИ!

Следваща статия

РУСКОТО РЕСТО ЧИСТИ НАРЕД…

Други интересни