ПОНЕ ЕДНА ДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Няма да се присъединя към критиката на журналистите за позицията на Президента Радев в Кошице. Напротив, изцяло я приветствам като национално отговорна и съобразена с интересите на България и на българския народ.

Поради нездравото роболепничене на правителството пред САЩ, България пропусна многократно да защити интересите си, свързани с енергетиката. При всяко договаряне за газопровод през България, незабавно САЩ изпращат техен представител да набие канчето на аборигените и правителството пропуска проектите.

И да попитам – какво я интересува България интересите на Тръмп, на САЩ и дори на западноевропейските държави. Те могат съвсем спокойно и сами да си ги защитават. Българските политици не носят отговорност пред тях, а ПРЕД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! И пред него трябва да се отчитат.

България няма приятели, а има интереси. И докладването на гербавите на САЩ какво правим в енергетиката, в отбраната и сигурността, е меко казано глупаво, а истинската дума е национално предателство. Защото не се знае утре дали днешния стратегически партньор няма да се превърне в откровен враг.

До настоящия момент България е видяла само проблеми и разходи от присъединяването си към НАТО. Първо ни обезоръжиха, съкратиха армията, а след това поискаха да ни пазят, ама да си плащаме по един милиард и да им дадем земята си за американски бази. И къде е тук българският интерес? И какво ме интересуват някакви въображаеми хибридни атаки, с които ЕС и САЩ се опитват да превърнат целият свят във враг на Русия. Вие сериозно ли вярвате на глупостите, които се говорят, на отравяне, на 100 % неуспешно на разни люде, които никой не е виждал. И всичкото това, за да имат САЩ оправдание да тръгнат срещу Русия. А НИЕ СМЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ!

Затова не трябва сляпо да се съгласяваме с това, което ни предлагат колонизаторите да подписваме. Трябва да си защитаваме нашите, български интереси. И Русия и руски не са мръсни думи. Да припомня, че идва Трети март – точно Русия ни освободи от петвековно РОБСТВО! Да напомням ли, че много от държавите, с които сега уж сме съюзници, подкрепяха Османската империя, а техни офицери като консултанти участваха в потушаването на Априлското въстание и избиването на българите. Че именно те разделиха България на Берлинския конгрес?!? Русия може не винаги да е била изрядна към нас. Безспорно. Всяка държава си защитава интересите. Но другите винаги са ни били врагове. И това няма да се промени, без значение в какви послушни помияри се превърнем!

Затова – България над всичко! В основата на всяка дипломация – интересите на България! На първо място – България, а не ЕС, НАТО или някакви джендърски евроатлантически ценности!

И отново – поздравления и респект към достойната позиция на Президента Радев! Поне да видят, че България има достойни хора. Да видят, че не всички се продаваме!

                                                   Елена Гунчева               https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ТЯ ИДВА!

Следваща статия

СЛАГАЧЕСТВОТО ДНЕС

Други интересни