На 4-5 март Дмитрий Медведев ще посети България с официална визита

Автор: Няма коментари Сподели:

На 4-5 март министър-председател на Русия Дмитрий Медведев ще посети България с официална визита. По време на визитата са планирани срещи с президента на страната Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други официални лица.

На дневния ред на предстоящите преговори са актуални въпроси от руско-българското търговско-икономическо, инвестиционно, научно-техническо и културно-хуманитарно взаимодействие, реализация на съвместни енергийни проекти в енергетиката, промишлеността, селското стопанство, туризма и други области.

За подписване в рамките на посещението се подготвят редица документи за сътрудничеството в различни отрасли.

Визитата на руския министър-председател Дмитрий Медведев ще започне в понеделник с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. Св. Александър Невски в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн, съобщиха от пресслужбата на МС.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

https://rus.bg/bg/obschestvo/obschestvo/25858-na-4-5-mart-dmitrij-medvedev-shche-poseti-b-lgariya-s-ofitsialna-vizita

Предишна статия

ПОСРЕЩНЕТЕ ПЪРВА ПРОЛЕТ В ЧИТАЛИЩЕТО!

Следваща статия

Президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс

Други интересни