ВИНАРСТВОТО И ЛОЗАРСТВОТО СА В КРЪВТА НА ТРАКИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Откакто съществува цивилизация между Бяло море и Дунав,съществува и винена култура. Въпреки множеството трудности, които епохите поднасят на тези земи, традиция като тази не може да бъде загубена.
Това е мисията на винарите от Винарска изба “Старосел” – да вдъхнат нови сили в тази магнетична и присъща занас традиция. Само няколко години след представянето на първото си вино през 2005  година, вината на “Старосел” успешно утвърждават този разпознаваем и влиятелен бранд, който е “Старосел” в момента. Концепцията на винарите е да се възползват от възможностите на съвремието и да ги използват за достигане на идеалите за превъзходно вино на античността – а именно, изцяло съобразено с природата и нейните закони.
Тази концепция дава своите резултати. От 2005 гоздина насам вината на избата са завоювали и донесли в къщи множество престижни отличия в реномирани местни и чуждестранни винени форуми. Сред тях се отличават двата последователни златни медала от конкурс „Мондиал Де Брюксел.”
   Асортиментът от вина на “Старосел” включва в себе си както богато разнообразие от бели и червени сортове икупажи, така и от млади и отлежали вина. Всички вина на марката се приготвят от собствени лозови масиви. Към момента избата се грижи за почти 2000 декара първокачествени лозя. Най-хубавото е, че всички посетители на комплекса, освен да се радват на минералната вода, превъзходна кухня и чудесна атмосфера, могат да посетят избата и да дегустират превъзходните вина на “Старосел”.

   За деня на виното и на любовта екипът на „Старосел” е подготвил интересни изненади. Освен традиционното зарязване на лозето, гостите на комплекса ще имат възможност да се насладят на прекрасната комбинация от вино и шоколад, ако се включат във вечерната дегустация на седем вина. След вечеря за неповторимата атмосфера и  настроение ще се погрижат професионалните изпълнители в пиано – бара. Любителите на изтънчените СПА процедури ще могат  да използват процедури с вино и шоколад. Винарска изба „Старсел” празнува на 14 февруари два празника.

                                   ВИДЕЛИН ПИСКОВ –Винарска изба „Старосел”

                                                                                                          ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Ние живеем в един непрекъснат Скандал. Постоянно се случва нещо грозно, противно, отблъскващо, уродливо…

Следваща статия

НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН В МЪТЕНИЦА

Други интересни