”Бижуто” на София…

Автор: Няма коментари Сподели:

                     ”Бижуто” на София, според Боил Банов

Прокуратурата от две години отлично знае за скандала, свързан със строителството на „Ларгото“. Това установи Фрог нюз на базата на доклада на АДФИ, с който медията ни разполага. Оказва се, че през октомври 2016 г. Софийска градска прокуратурата възлага на агенцията да извърши финансова инспекция, за да установи как са изразходени средствата по проект „Антична Сердика“.

Самата прокуратура  преди това била сезирана със сигнал за съмнения за нередности. Докладът на АДФИ не само, че потвърждава казаното от Елена Йончева, но разкрива и още много скандални нередности. Финансовият инспектор приключва и предава доклада на 9  декември 2016 г. През януари следващата година държавното обвинение е получило  доклад от 71 страници с приложени 76 доказателства.

 

.

 Най-странното е, че след това настъпва пълно мълчание по темата. Именно затова като зле скалъпен цирк изглеждат в момента действията на шефа на спецпрокуратурата, който влезе показно преди ден в министерство на културата, за да  „търси“  документи, с които всъщност обвинението разполага. Затова и смехотворно изглеждат обещанията, че сегашната проверка ще приключи в двумесечен срок.

 Фактите поставят куп въпроси като това дали с доклада на АДФИ  не са били държани “на къса” вержика всички чиновници, свързани със строителството на Ларгото. Защо прокуратурата си е траела толкова време, след като са й били известни схемите за  градежа на Ларгото  от доклада и не е предприела нужните действия?

 Очаквайте до часове всички скандални факти, констатирани от АДФИ, с които прокуратурата е била запозната още преди две години. Фрог ще се свърже и с бившия зам.-шеф на агенцията Албена Белянова, която като юрист запознат с материята, може да коментира констатациите в доклада.

                                                                                         Екип на Фрог нюз 

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-prokuraturata-dve-godini-znae-skandala-largoto-doklada-adfi-lasvat-drugi-shemi.html

Предишна статия

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ…… – Басня

Следваща статия

Цвета Кирилова: Отказвам да узаконявам с гласа си простотия, престъпления и геноцид

Други интересни