Офертата за Ф-16 е със стотици милиони по-скъпа, този тип самолет не съществува

Автор: Няма коментари Сподели:

Офертата за закупуване на Ф-16 е със стотици милиони по-скъпа. Този тип самолети не съществува. Даже и фабриката я няма. Този Ф-16 не е на въоръжение никъде по света. В нито една страна. Това разкри сензационно по БТВ Красимира Стоянова-вицепрезидент на СААБ, представител на „Грипен“.

Тя обясни, че програмата по закупуването е започнала преди 15 години. България обяви конкурентна процедура преди две години. Процедурата беше спряна уж с цел да има повече участници. Сега се оказа, че правилата се сменят, защото САЩ не могат да участват в конкурентна среда. Това вече е съвсем различна процедура. Как така бихме могли да продължим в тази ситуация?!

 Красимира Стоянова беше категорична, че офертата на „Грипен“ е била най-добра. Тя призова МО да отвори процедурата, за да се види това. „Ако нашето предложение е по-лошо, да, ние ще си тръгнем“, каза тя.  Нашата цена е под 1, 5 млрд. лв. Ние не искаме да обвързваме България с конкретно въоръжение. Ние оставяме възможност на страната да си избере какво въоръжение да си избере. В нашият пакет са включени инфраструктурните разходи.

 Най-важното е, че отговаряме на всички изисквания, докато  другата оферта не отговаря на четири от седем. Първо- цената е над бюджета. Второ- версията на Ф-16 не е на въоръжение в момента никъде по света. Предлаганата процедура от страна на САЩ изисква сто процента заплащане на цената по договор и то веднага след сключването. При нас има разсрочено плащане.  Шведското правителство ще излезе със специално становище.

https://frognews.bg/novini/vitseprezidentat-saab-ofertata-16-sas-stotitsi-milioni-skapa-tozi-tip-samolet-sashtestvuva.html

Предишна статия

И ВСЕ ПАК, И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО – СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ НА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ТАЗИ СТРАНИЦА! БЪДЕТЕ!

Следваща статия

Весели празници!!

Други интересни