“ Там, където няма справедливост, няма и милост!“

Автор: Няма коментари Сподели:

Вече четири години чета всичко, свързано с Народният съд и се опитвам да разбера причините, които ни доведоха до тази кървава вакханалия. Наложи се да издиря непубликувани спомени на политици, царедворци, общественици и да изчета публикуваните.

Страхувам се, че сега сме на крачка от същата вакханалия.

От така нареченото ни освобождение до гневът на „народа“ българинът търпи всякакъв произвол от власт имащите, богатите избират управниците и в замяна те им позволяват да обират държавата. Министрите ни са корумпирани, по време на войните министри и генерали забогатяват с милиони за твърде кратко време. За да се потуши гневът на раята, се гласуват извънредни закони , обявяват се награди за човешки глави.

Цари беззаконие, съдии и прокурори са изцяло в услуга на властта. Единствено част от адвокатурата прави опити да се противопостави на беззаконието.

Масов полицейски произвол, полицаи и жандармеристи участват активно в убийства, изнасилвания, контролират бардаците и повечето са на втора заплата при местния дерибей.

Неочаквано от заслепената и оядена власт, един външен фактор превръща ловеца в плячка – на всички нива. Гневът на онеправданите се отприщва с нечувана ярост и нищо не може да я спре. Никой не търси виновните, всички убиват богатите. Не ни стигат погромите на Баязит над цветът на нацията, сега показваме какво можем.

Далеч съм от мисълта, че не са си го заслужили, но са пострадали и много невинни и това е нанесло рани, които не заздравяват и до днес.

Огледайте се, гореописаното случва ли се отново?

Докато чакаме някой отново да ни „освободи“, не ставаме ли съучастници на властта?

С днешният акт на „народните избраници“ не ставаме ли мишени ? Или си мислите, че конфискацията е за някой друг? Мислите, че е за властимащите ли ? Или се надявате на царят – президент?

Наивници!

А вие, господа властимащи, си спомнете думите на един свободен човек: 

“ Там, където няма справедливост, няма и милост!“ 

             Произнесени са от Спартак!

                                        Стефан Стефанов

                  Колаж: Георги Динев                         http://afera.bg             

Предишна статия

Имаме нови магистрали – факт – ремонтират се пътища, в тази дейност се наливат милиарди, но сме на… 129-то място от 144 „състезатели“

Следваща статия

Съсипахте и окрадохте всичко – и пак соца ви е виновен…

Други интересни