КАК ГОРАНОВ ПРАТИ НИНА ОТ ВИЛАТА – БЛИЗНАК НА КРЪСТНИКА ЗА ВИЦЕ В ЧЕРНОМОРСКА БАНКА С ¼ МЛН. ЗАПЛАТА

Автор: Няма коментари Сподели:

Случайно ли точно Нина Ставрева е собственик на вилата близнак за 336 000 лв. до безвъзмездно ползваната от финансовия министър Владислав Горанов и де юре принадлежаща на съпругата на Кръстника му къща в „Ярема“?

Заради тази точно дама финансовият министър нарушава първото решение на кабинета Борисов 2, в който за първи път е финансов министър. Правителството приема на 24 ноември 2014 г. да оттегли кандидатурата на Нина Ставрева за вицепрезидент на Черноморската банка – пост за 126 000 евро заплата годишно или малко повече от 10 000 евро на месец. Четвърт милион лева на година за нищо и половина!

Така Борисов 2 отменя последното решение на кабинета Орешарски от 28 юли 2014 г. да бъде предложена Ставрева, тогава е главен секретар на Министерския съвет. Само че близкият й Горанов, с когото я свързват дълготрайни отношения, кой знае защо, просто не изпълнява решението на Борисов 2. И тя изкара 4-годишен мандат с общ джакпот от 1 милион лева само като заплата!!!

Напомняме, че Кръстникът на Горанов – Иван Сариев, който му е предоставил безвъзмездно апартамента от 180 кв.м. с пазарен месечен наем 3600 лв. в ЕСТЕ, е съветник на Орешарски като финансов министър, когато Ставрева е шеф на политическия му кабинет от съветници, а самият Горанов скандално млад става шеф на отдел – всичко това при Тройната коалиция. Когато тя пада, Кръстникът става бизнесмен, а Горанов – заместник-министър от ГЕРБ  по приходните агенции в ерата на култовия запис „Ало, Ваньо“.

Сигурно не бихме разбрали за това, ако съседът на Владислав Горанов в комплекса ЕСТЕ на братя Домусчиеви – уволненият от Борисов 3 транспортен министър Ивайло Московски не беше назначен за вицепрезидент на Черноморската банка от квотата на България. И медиите написаха, че човекът чисто и просто „сменя на поста Нина Ставрева”. Това се разбра от прессъобщение за проведена среща между министъра на финансите Владислав Горанов и шефа на базираната в Солун Черноморска банка за търговия и развитие Дмитрий Панкин. Българското правитество и финансовото министерство криха новината 10 дни до 1 октомври, когато от Гърция съобщиха за рокада на една близка и съседка на финансовия министър и неговия Кръстник по къща-близнак с друг негов и на Кръстника му комшия, но по суперлуксозен апартамент.

 Отделен въпрос е с какво Московски, срещу когото прокуратурата води следствие за смъртта на сина му, който нито е финансист, нито е банкер, е достойната кандидатура да представлява България в ЧБТР.

А, както разбираме от Солун, функцията му е оперативна, т.е. изисква истински банкови умения:

 “Финансовият министър представи Ивайло Московски, чиято кандидатура за вицепрезидент „Операции“ на ЧБТР беше одобрена с решение от българското правителство на 20 септември и ще бъде разгледана от Борда на директорите на Банката през ноември 2018 година. Министър Горанов изрази убедеността си, че със своите умения, знания и професионален опит Ивайло Московски ще има положителен принос за развитието на регионалното сътрудничество.“

                           http://m.19min.bg                                         http://afera.bg 

Предишна статия

И ПУРИТЕ COHIBA BEHIKE, КОИТО ПАФКА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР, ЛИ СА – „БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛЗВАНЕ“?!

Следваща статия

Айде, лека корупцийка и хлъзгаво, като улиците на Варна, измъкване ви желая!

Други интересни