ЕТО КАК ГЕРБ КРАДЕ ОТ ПЪТИЩА И РЕМОНТИ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Далеч преди Елена Йончева от БСП и Корнелия Нинова да се сетят да поискат експертиза на магистралите, именно И до Елена Йончева, и до Корнелия Нинова Игнат Раденков изпраща КОНКРЕТНИ, ПОДРОБНИ И ФАКТОЛОГИЧНИ ДАННИ И ЕКСПЕРТИЗИ, установени от НЕЗАВИСИМА лаборатория, с които алармира и сигнализира за ТОТАЛНОТО КРАДЕНЕ И ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ И БЕЗКОНТРОЛНОСТ, осъществявани от ГЕРБ управляващите.

АФЕРА също взе участие в тези експертизи на Игнат Раденков и неговия екип от Обединено гражданско сдружение  – гр. Варна.

Игнат Раденков изпрати нееднократни сигнали до ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ в България, до парламента, с искане за създаване на анкентна комисия, до прокуратурата, до президента, защото КРАЖБИТЕ, вършени от управляващите, свързани с ремонти, пътища, инфраструктура, са убийствени за държавата и за данъкоплатците.

АБСОЛЮТНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА показа единствено, че тези КРАЖБИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ /А МОЖЕ БИ ВЕЧЕ МИЛИАРДИ/ ЛЕВОВЕ, няма как да се случат без ЧАДЪРА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ И ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ.

Нито БСП, нито правителство, нито парламент, нито прокуратура, реагираха на шокиращите факти, установени от Игнат Раденков.

АФЕРА започва поредица от публикации, с които ще РАЗКРИЕ С ЕКСПЕРТИЗА КАК БЕЗОГЛЕДНО, НАГЛО И БЕЗОБРАЗНО СЕ КРАДЕ ОТ ПЪТИЩА И РЕМОНТИ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА!

Фактите, които изнасяме се базират на ЕКСПЕРТИЗА на независима лаборатория, както и на документи, с които разполагаме. След като прокуратурата позорно покрива управлящите крадци, то поне данъкоплатците да знаят как ги крадат ГЕРБ управляващите.

КАК СЕ КРАДЕ ОТ АСФАЛТ. 30% НЕПРАВОМЕРНО ЗАВИШАВАНЕ НА АСФАЛТА! АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ КОНТРОЛ! НА 100 000 КВ.М. НЯМА НИТО ЕДНА СОНДА – ПРОБА, БЕЗ КОЯТО Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ПРИЕТ КАКЪВТО И ДА Е ОБЕКТ!

сонда проба варнасонда проба варнаТова, което виждате на снимките се нарича сонда – проба. Вгледайте се добре и я запомнете! Без такава сонда – проба е невъзможно какъвто и да е обект да се приеме за експлоатация!

По правилата – на всеки 2000 кв. трябва да се взима сонда – проба. Без такава проба всичко иначе е само визуално.

Със сондата се проверява сцеплението, плътността на асфалта, дебелината му, структурата по проект, какво всъщност е вътре – там, където човешкото око не може да проникне.

Сондата – проба няма как да се заличи, тя си личи.

Какво установи проверката ни с Игнат Раденков и екипа му за проверени 100 000 кв.м. във Варна.

Пет пъти независими екперти преминаха по ремонтирания път от Икономическия университет във Варна до Златни пясъци, както и по ремонтираните алеи в Морската градина. Пътят – Икономически университет – към Златни пясъци – 60 000 кв.м., а в Морската градина – 40 000 кв.м.

При експертната проверка се установи с направени протоколи, че НЯМА НИТО ЕДНА НАМЕРЕНА СОНДА – ПРОБА! А ПО ПРАВИЛО – ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАМЕРЕНИ ПОНЕ 50 СОНДИ – ПРОБИ!

Единствено в Морската градина, в старата и част, когато са правени ремонти ПРЕДИ ГОДИНИ – бяха намерени сонди – проби.

сонда проба варна

Пътят до Златни пясъци – и от двете страни /с по две платна/ се оказа БЕЗ СОНДИ – ПРОБИ!

Това показва категорично, че дори на приемателна комисия, въвеждане в експлоатация на обект за 8 000 000 лв. , представител на „Инвестиционна политика“ от ГЕРБ Община – Варна не е присъствал!

Което пък категорично потвърждава, че умишлено няма никакъв контрол, и че представителите на „Инвестиционна политика“ в ГЕРБ Община – Варна подписват това, което им кажат БЕЗ ДА ИЗВЪРШИЛИ НИКАКЪВ КОНТРОЛ!

Независимата експертиза на независима лаборатория, ползвана от Игнат Раденков, установи с пробата, с която се установява дебелината и относителното тегло, че С 30 ПРОЦЕНТА Е ЗАВИШЕН АСФАЛТА!

IG18

IG17

IG16

IG15

Проверка само на малка ремонтирана отсечка в Морската градина във Варна установи, че на 2900 кв.м. реално сложени, са надписани 860 тона!

КАК СЕ КРАДЕ ОТ ФРЕЗОВАНЕ. ИЗПИСАНО 100 ПРОЦЕНТА ФРЕЗОВАНЕ. ВСИЧКИ ПРОБИ ПОКАЗВАТ ОБАЧЕ, ЧЕ ФРЕЗОВАНЕ НЕ Е ИЗВЪРШВАНО!

Мостчето под Летния театър в Морската градина във Варна на практика разделя Морската градина условно на две – надолу към входа на Морската градина, и нагоре – към Пантеона.

Ремонтите на алеите са правени естествено от … „Хидрострой“.

Под мостчето – в частта към входа на Морската градина е описано, че е направено 100 процента фрезоване. Фрезоването е подготовка да се изравнят пластовете.

Независимите експерти на Игнат Раденков в този район правят пет проби. Нито една не показва, че има фрезоване!

Откъм горната част – към Пантеона е действано малко по – „умерено“ и се оказва, че само 50% от площта е фрезована.

От общо 17 проби само една показва, че има наченки на фрезоване!

Пробите категорично показват, че фрезоването не е извършено, а е платено!

В договора пише: „фрезоване, натоварване на транспорт, превоз на депо и оформянето му“. Всички тези операции в тази цена  – 4,50 лв.

Обаче! Само в ЕДИН ДОКУМЕНТ ЛИЧИ, ЧЕ ТОВА Е СПАЗЕНО. ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ – ФРЕЗОВАНЕ, НАТОВАРВАНЕ – ДУБЛИРАТ.

От долната част на Морската градина извозването на строителни отпадъци до сметището е записано – 5 километра.

И сега – забележете! 100 лева превоз на строителни отпадъци на километър!

Един самосвал е 8 кубика. Умножено по 67 прави 536 лева. Махаме 36 лв. за сметищната такса и остават 500 лева за 5 км. Или – 100 лв. на километър.

ПО СЪЩАТА СХЕМА така са извозени хилядите кубици, НАДПИСАНИ и по времето на потопа в кв.Аспарухово във Варна.

НЕЗАВИСИМАТА ЛАБОРАТОРИЯ ПРАВИ 17 ПРОБИ. ПО ФАКТУРА 3800, РЕАЛНО ОБАЧЕ – 2900, РАЗЛИКАТА 861 ТОНА – НАДПИСАНИ!

герб крадене варна

герб крадене варна

герб крадене варна

От взетите 17 проби категорично се установява, че 30 процента е надписано, усвоено!

Един от най-големите парадокси е и това, че цената на асфалта се определя от ръководителя на фирмата – изпълнител – до такава степен безумно се вдигат цените.

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА УЧАСТЪК СЛЕД РЕМОНТ В МОРСКАТА ГРАДИНА!

герб крадене

Снимките говорят сами по себе си. Нека да видим коя лицензирана лаборатория ще припознае този „материал“ с който е направен „ремонта“ и е довел до това безумие!

ОБОРУДВАНЕ НА ЗАЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ – ЧЕТИРИ ПЪТИ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ! ЛЮЛКА В ПРОВАДИЯ – 427 ЛВ., ВЪВ ВАРНА – ОБЩИНАТА Я ПЛАЩА – 1700 ЛВ.!

герб крадене варна

Точно 427 лв. струва люлка с двете синджирчета в Провадия, а във Варна ГЕРБ общината я  плаща –  1700 лв. Четири пъти повече!

Насладете се сега на тези снимки и цените за … пластмаса!

герб крадене

герб крадене варна

герб крадене

герб крадене варнаКъдето пипнеш – тотална корупция!

И като няма прокуратура, ние правим и наемаме лаборатория за експертизи.

А прокуратурата, слугиня на властта на Борисов, мълчи, защото знае, че огромните кражби няма как да бъдат скрити при една експертиза.

Щом ние можем да ги докажем, то представете си какво би излязло за всеки километър при истинско разследване на прокуратура и служби!

                                   Веселина Томова                                    http://afera.bg

Предишна статия

България е освирепяла, гладна, бедна, в безпътица и без перспектива. Тя иска възмездие…

Следваща статия

ГРАДОВЕТЕ ГОТОВИ ЗА БУНТЪТ НА 19 ноември В БЪЛГАРИЯ!!!!

Други интересни