ПРОКУРАТУРАТА КАТО „ШПИЦ КОМАНДА“: КОЙТО НЕ Е С БОКО И ПЕЕВСКИ, НА ПАНГАРА! ПОГНАХА И АТАНАС СЕМОВ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане за извършване на проверка поради забавяне на изготвянето на мотивите към оправдателната присъда на Софийския градски съд за депутата от БСП Светла Бъчварова-Пиралкова, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Върховната касационна прокуратурата (ВКП) е разпоредила проверка защо е било отказано разследване срещу избрания от президента Румен Радев конституционен съдия Атанас Семов. Държавното обвинение се е самосезирало след публикация в „Капитал“ със заглавие: „Двойни стандарти на „Дондуков 2″. Има много неизвестни около избора на Атанас Семов за конституционен съдия“. Статията е публикувана във формат „Мнения“, неин автор е Теодор Славев, който работи като експерт в Български институт за правни инициативи.

Задачата за служебна проверка за правилност и законосъобразност на постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство е възложена на Софийската апелативна прокуратура. Отказа да разследва Семов е издала Софийската градска прокуратура.

През март 2013 г. Софийската градска прокуратура е била сезирана от юрист, работил като научен сътрудник по „Международно право и международни отношения“ в Института за правни науки към БАН, докторант в Юридическия факултет на Софийския университет по специалност „Право на Европейския съюз“, припомня съобщението на прокуратурата. В сигнала се твърдяло, че Семов е използвал университета за развиване на частна стопанска дейност, безстопанственост, както и сключване на неизгодна и вредоносна за университета сделка във връзка с неакредитирана магистърска програма по „Право на Европейския съюз“.

Осъществяването на програмата е в резултат на договор между Софийския университет и сдружение с идеална цел „Център за продължаващо обучение при Юридическия факултет на СУ“.

След подаване на сигналите е била възложена проверка на МВР. През лятото на 2016 г. прокуратурата с постановление отказва да образува досъдебно производство. Именно това постановление сега става предмет на служебна проверка.

В края на октомври се разбра, че държавният глава ще номинира проф. Атанас Семов за конституционен съдия. В началото на ноември Радев подписа и указа, с който Семов официално става член на Конституционния съд.

Прокуратурата ОЧЕВАДНО действа като „шпиц команда“ – който не е с Боко и Пеевски – на пангара!

Докара я дотам да рови в публикации от … 2013 година, както и да сезира ВСС защо са забавени мотиви по … ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА!

А СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО ЧАКА ВСЕКИ, ОПЪЛЧИЛ СЕ СРЕЩУ БОКО, ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ – ДО ИЗБОРИТЕ!

                             ОТВОРЕТЕ ЛАГЕРИТЕ И ДА СЕ СВЪРШВА ТАЯ МЪКА!

                                              Afera.bg                     http://afera.bg  

Предишна статия

Уволниха дисциплинарно спец по кактуси от Ботаническата градина в Балчик…

Следваща статия

РУМЕН РАДЕВ: 29 ПО-КЪСНО: ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЗАСТРАШЕНА. СВОБОДОМИСЛИЕТО СЕ НАКАЗВА. СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е СПОМЕН ОТ МИНАЛОТО. КОРУПЦИЯТА ПРОНИЗВА ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ!

Други интересни