Проф. Слатински: Господ не можа да ни опази от лошото държавно управление

Автор: Няма коментари Сподели:

Проф. Николай Слатински

За жалост, за жалост, Господ може да пази куцото пиле България от тероризъм, бедствия, аварии, катастрофи, пандемии и други извънредни ситуации, но не можа тези 30 години да я опази от некомпетентното държавно управление. Неговите, на държавното управление, жертви са най-много, с пъти повече от всичко останало!

За несвършена, недовършена, незавършена и неизвършена дейност по ранно сигнализиране и превенция, за некачествено строителство, за дефектни магистрали, за разбитата на парчета Гражданска защита, за некомпетентно управление на сложни процеси, за Кербала, за КТБ (опустошително финасово бедствие), за хиперинфлацията 1996-1997 г., за разпада на здравната система, за мизерията на цели прослойки хора в резултат на кръвожадни и безнаказани по съдебен път алчности на олигархията – преди всичко е виновно управлението.

 Дори само грешките на упралението са престъпления – заради това, което причиняват на обществото. а какво да говорим вече за извършените престъпления?!

 Българският народ е като един колективен Чакър, когото управлението отстрелва с гранатомета на лошите си решения, с калашника на пълната липса на стратегия, с базуката на геополитическото си късогледство, с мините с часовников механизъм, които то постоянно залага пред бъдещето на България – в икономиката, социалната политика, екологията, науката, образованието, отношението към хората с увреждания…

Това видях, докато бях във, край, около, под, със и заедно с политиката преди повече от две и преди повече от едно десетилетие, сега виждам същото като обикновен гражданин, родител, научен работник и университетски преподавател…

 Уви. Това не е черногледство. Пак ще кажа – никакво черногледство не може да опише това, което виждам, защото у нас дори на черногледството му е бедна фантазията за да идентифицира истината, цялата истина за случващото се в България.

 Това, за което пиша е добре информиран песимизъм, формиран от сетивата и оголените нерви на същността ми.

                                                                                                Проф. Николай Слатински

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/prof-slatinski-gospod-moja-opazi-loshoto-darjavno-upravlenie.html

Предишна статия

ЕКО-БОМБИ ЦЪКАТ В ДЕВНЯ! ВМЕСТО ДА ГИ СПРАТ, ЗАПЛАШВАТ И ПРЕСИРАТ ЖЕНА, КОЯТО СЕ БОРИ С БЕЗОБРАЗИЯТА НА ОБЩИНА – ДЕВНЯ!

Следваща статия

ГЛЕДАЙТЕ „ЕВРОДИКОФ“! БЕЗПОЩАДНИ: ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, ТАТЯНА ДОНЧЕВА, ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА! ИЗБОРИТЕ НЕ СА ИЗХОД…

Други интересни