Идва студ, който светът не помни: Сателит на НАСА с шокиращи данни…

Автор: Няма коментари Сподели:

 Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата ера. Слънчевите лъчи не са като всички предходни месеци на 2018 г., а ултравиолетовото излъчване бързо намалява.

 Новите изследвания показват, че най-високите слоеве на Земята отчитат голямо изстудяване. “Над земната повърхност, близо до края на Вселената, нашата атмосфера губи топлината си. 

Ако тази тенденция продължи, горните слоеве на атмосферата скоро биха могли да станат рекордно студени, с невиждан студ от началото на космическата ера (или: от началото на изследването на космоса), казва Мартин Млинчак от НАСА. 

Тези данни бяха оповестени от апарата “Кибер” на сателита на НАСА “Тимед”, който следи емисиите на въглероден диоксид (CO2) и азотен оксид (NO) – две субстанции, които играят ключова роля в енергийния баланс на въздуха от 100 на 300 км над повърхността на нашата планета. 

Чрез измерване на инфрачервеното лъчение на тези молекули “Кибер” може да определи топлинното състояние на газа на самия връх на атмосферата на Земята, т.е. в слой, който учените наричат термосфера, съобщава Новости. 

“Термосферата винаги е студена по време на минимума на Слънцето и това е една от най-важните причини, поради която 11-годишният слънчев цикъл засяга нашата планета”, обяснява Млинчак.

http://www.bgnes.com/sviat/mezhdunarodna/4612170/

Предишна статия

ДРАСТИЧНИ РАЗЛИКИ В ЦЕНАТА НА ПЪТИЩАТА: 2010 Г. – 3 МЛН.ЛВ. ЗА КИЛОМЕТЪР, 2018 – 11 МЛН.ЛВ! ОТКЪДЕ ИДВАТ РАЗЛИКИТЕ И КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ!

Следваща статия

Прокуратурата позволи две фирми до Пеевски да гушнат 12 млн. лв. от КТБ с фалшиви документи

Други интересни