Българи от страната и чужбина започват протест за оставка на Борисов

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

Българи от страната и чужбина започват безсрочен протест за сваляне правителството на Бойко Борисов от власт и смяна на системата на управление. Началото ще бъде поставено в неделя пред парламента в София, като за протеста ще пристигнат българи от Европа и САЩ.

В същото време сънародниците ни зад граница ще протестират пред българските посолства по света. Протестът, който започва на 16 септември, ще продължи три дни. Следващият ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България. След това ще има нови протести през около месец-два.

Протестът е под наслов “Оставка, съд и смяна на системата”. Организира се във “Фейсбук” и се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, съобщи Емил Русанов, издател на вестник “Будилник” в Лондон. За протеста в неделя в София ще пристигнат българи от Франция, Белгия, Холандия, Испания, Италия, Великобритания, САЩ.

Росен Миленов, бивш служител на ГДБОП и ДАНС, заяви, че ще отиде на протеста с децата си и посочи исканията, които ще бъдат поставени: “Оставка на правителството на “Борисов 3″, неразпускане 44-тото НС, приемане на кабинет, излъчен от гражданите, който ще работи по разписана програма със срокове и конкретни неща”.

След тридневния протест, който започва на 16 септември, следва друг в края на месеца. Той ще се проведе пред ЕК в Брюксел, заяви Емил Русанов: “Усещам, че на българския народ му е обявена война от тази управляваща мафия и подигравките, които чух от един премиер, такива глупости не съм чувал! Как може такъв човек да управлява държавата ни и да я излага по целия свят?! Борисов просто нямам представа как е попаднал във властта и как ние го търпим 10 години. Следващият ни протест е на 26 септември пред ЕК”.

В Европарламента и Европейската комисия протестиращите българи ще внесат петиция, с която ще алармират за проблемите в България. Протестите ще продължат и след това, като ще се провеждат на около месец два.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/balgari-stranata-chujbina-zapochvat-protest-ostavka-borisov.html

Предишна статия

Даниел Кадик: В България открай време се мълчи за тези неща

Следваща статия

ЕЗИКЪТ КАТО ГИЛОТИНА

Други интересни