„НАРЕДЕНА“ „ОПОЗИЦИЯ“. ЗАЩО НИТО РАДЕВ, НИТО КОРНЕЛА, НИ СЛАВИ ЩЕ ВИ ОСВОБОДЯТ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Първо няколко уточняващи преплетки на близост:

Валери Симеонов – Цветан Цветанов

Ангелина Ангелова /пиар на Ветко и Маринела Арабаджиеви/ – депутатът от БСП Михаил Христов, любимец на Корнелия Нинова

Валери Симеонов – Божидар Лукарски /СДС/

Корнелия Нинова – „родом“ от СДС

Бизнесмени – дали или готови да дадат пари за „нов“ политически проект

Румен Радев – Корнелия Нинова,  Корнелия Нинова – Бойко Борисов, Румен Радев – Бойко Борисов…

Три неслучайни случки от преди няколко месеца:

Първата.

В началото на годината представител на видно телевизионно лице прави обиколка сред бизнесмени, които априори недолюбват сегашната власт. Предлага им – те да помогнат, защото ще стартира нов политически проект, като примерната искана сума е 200 000 лв. Няколко бизнесмени дали били вече съгласие, телевизионното лице щяло да изчака да тръгне новия проект и ако хавата се получела, щяло да излезе тогава чак напред с лицето си… Някои от бизнесмените са откровено втрещени. И запазват позиция „парол“. /“Парол“ в покера е пас/

Втората.

Съветник на високопоставено лице в държавата, за което все се говори, че нямало никакви правомощия, и той обикаля покрай определени бизнесмени и фигури в страната. Обяснява, че ще се прави нов политически проект и се търси подкрепа, включително и финансова. Някои от бизнесмените, поставят крути условия, че ще помогнат, ако високопоставеното лице престане да каканижи и е готово да толерира кабинет с непоколебими, остри, смели личностти, а не надграждащи мижитурки. Търсените за подкрепа искат среща с високопоставеното лице – дори и само за пет минути – за да му кажат, че с хъкане и мъкане нищо няма да стане и че ако не е готов да наложи драстични личности, които да не се спрат да размажат мафията в държавата, той също ще потъне заедно с нея. Съветникът мига на парцали и изрича: „Ама, аз как да му ги кажа тия неща?“ Толкова. Илиюстрация за хабилитирано плашипутарничество. Същото като в ГЕРБ, които иначе са тръгнали да борят.

На виден форум под негов патронаж високопоставеното лице вижда личност, известна с ярката си позиция и безпощадност към сегашната власт. Вместо да се зарадва и да я приобщи към уж „опозиционния си кръг“, стъписано пита: „Ама как са Ви поканили? Та от Вас всички ги е страх, като си отворите устата!“. Толкова за „храбростта“ да тръгнеш да „събаряш“ мафия.

Третата.

Преди известно време един високопоставен заместник на премиера, който иначе изрича, че премиерът се държал еднолично, прави конфиденциална среща в Поморие с негови верни апапи и изрича, че се върви към нова политическа формация – „ние и СДС“, разбирай СДС/Лукарски/. На срещата е привлечен един Георги М., нещо като Бенчо Бенчев откъм кинти, който щял да помага. След известно време един, присъствал на срещата, се решава да пита когото трябва – какво става с новата формация и разбира, че някои от тия, дето помагат на тях, помагали и на високопоставеното държавно лице, дето уж нямало никакви правомощия, с кинти за неговия проект…

Малко по-късно е „треснат“ Ветко Арабаджиев.

Извън другите преплетки, политическа нишка неоспоримо има. На кого е плащал Ветко Арабаджиев или на кого е предстояло да помага – засега поне официално не се оповестява.

Обаче. Има един любопитен нюанс. Ангелина Ангелова, която след акцията срещу Арабаджиеви не слизаше от телевизионните новини в качеството си на доверен човек и пиар на Ветко и Маринела Арабаджиеви, е много близка с депутата от БСП Михаил Христов, който пък е един от любимците на Корнелия Нинова.

В същото време Корнелия Нинова е благосклонна към т.нар. „патриоти“ и в лицето на Валери Симеонов. Той се съшива със СДС – Лукарски, тя пък си идва от СДС… Изобщо „новия политически проект“ се получава такава манджа с грозде, че аха-аха да ни заведе и при Иван Костов.

Корнелия Нинова е силна – вилна само на рецитации и то тогава, когато святкат лампите на камерите. Като опозиция БСП е пълна катастрофа.

Румен Радев е силен – вилен на речи, които нищо не казват. Играе го уж „независим“, но при държава, която е в тотална катастрофа, може да диша прахта дори и на един Желю Желев. „Козяк“ се нарича туткала слепил него и премиера.

И Нинова, и Радев са свързани с една победа на президентските избори, която обаче нито бе заради самия Радев, нито заради самата БСП – Корнелия, а заради това, че паролата бе „глас срещу Борисов и ГЕРБ“.

Впоследствие и Корнелия Нинова, и Румен Радев умишлено смачкаха цялото това доверие към тях и изригналата вълна.  Тя – с безумно проведените избори, които ПОДАРИХА ПОБЕДАТА НА БОРИСОВ И ГЕРБ, той – с жалкото си служебно правителство, което обслужи по позорен начин Борисов и ГЕРБ.

Валери Симеонов, който винаги е бил плътно не до Борисов, а до Цветанов, отчаяно се мъчи да задържи електората си, пъчейки се, че уж е естествен и хем уж плюе Борисов, хем докрай няма да изтърве баницата на властта. Но това не му пречи тайничко да реди „нова формация“.

От цялата така очертана „опозиция“ излиза, че „нов политически проект“ ще е тюрлю-гювеч, че и Лукарски барабар петко с мъжете, пълен с „куцо, кьораво и сакато“, хабилитирано и нехабилитирано, което отсега не смее да гъкне.

Крият се като мишоци, залагат на лица, които нямат смелост за нищо, освен да бляботят заучени фразички, не смеят да споменат имената на Борисов и Цацаров, и „революция“ ще вдигат…

Нито Радев, нито Корнела, нито Слави ще ви освободят от мафиотското управление на държавата. Алтернатива тези хора не могат да бъдат.

Алтернатива можете да бъдете всички вие. Ако се изправите. И тръгнете.

Всички останали са в СИМБИОЗАТА. Която трябва да бъде пометена. Без нито едно изключение.

                                  Веселина Томова                                 http://afera.bg

Предишна статия

Изборната система в България е златната ябълка на политическия змей…

Следваща статия

…ЕДИН МЪЖ ТРЯБВА ДА ИМА КУРАЖА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ПРАВ ТЕКСТ!

Други интересни