ИГНАТ РАДЕНКОВ: УБИЙСТВЕНАТА КОРУПЦИЯ Е НЕВЪЗМОЖНА БЕЗ ПРЯКОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ОСИГУРЕНИЯ ЧАДЪР НА ЦАЦАРОВ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Отворено писмо

На вниманието на Министър-председателя на РБ, г-н Бойко Борисов,

На вниманието на Главния прокурор на РБ, г-н Сотир Цацаров,

Уважаеми господа,

На 23.06.2018 г. излязохме с обширен материал с конкретни факти, цифри и имена, че убийствената със своите размери корупция, която застрашава вече и националната сигурност на страната ни, съсипвайки икономиката ни, доведе народа ни до просешка тояга, че страната ни без война, без природни катаклизми, е изпаднала в състояние на най-жестоката национална катастрофа досега. Казах го тогава, заявявам го и сега, че всичко това е невъзможно без пряката намеса на най-високо правителствено ниво, че тя е немислима без прякото съдействие на министър-председателя Бойко Борисов, осигуреният чадър на Главния прокурор Сотир Цацаров, без провеждането по места на престъпната политика от партийните структури на Цветан Цветанов.

Това е една от основните причини мафията-олигархията, обезличавайки институциите, да обсеби цялата държава.

Трябва да сме справедливи, че корупцията не тръгна именно от тях, но на практика при тандема Борисов-Цацаров корупцията стигна нивото на цинизма. Те се оказаха най-сполучливият проект на задкулисието.

България си отива и от криворазбраната недосегаемост, несменяемост, ненаказуемост на българския магистрат. Съседна Румъния, благодарение на безкомпромисната борба с корупцията, за кратко време удвои жизнения стандарт на своя народ. Под ударите на закона попаднаха и стотици магистрати – съдии, прокурори, адвокати. Неотдавна в пресата се изнесе, че висш магистрат за осигуряване на чадър над т.нар. „асфалтови принцове” е осъден на 22 години затвор.

Уверявам Ви, че ако при нас се приложи върховенството на закона, то за осигуряваният чадър от Окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров по време на двата си мандата, оглавяващ въпросната институция, няма да стигнат и 220 години. За тази му „общественополезна” дейност след добрата оценка беше издигнат от ВСС за оглавяващ Апелативна прокуратура Варна, за да продължава да осигурява надеждността, вече от по-горната инстанция. Избирането на г-н Чавдаров за Апелативен прокурор показа още един път, че олигархията-мафията е обзела цялата държава, и най-вече ВСС.

След тези ми квалификации, отправени от мен, срещу длъжностни лица на най-високо ниво в държавата ни, очаквах, говорителят на Главна прокуратура, г-жа Арнаудова да обяви пред българското общество, че е заведена съдебна преписка срещу мен. Имам себе си за отговорен човек, доказал съм го във времето, въпреки всичко, за да няма никакви оправдения, представям и комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, с което още един път декларирам, че нося пълната отговорност за казаното от мен.

Нямам обяснение защо постоянно се завеждат дела за далеч по-безобидни квалификации срещу Йончева, Нинова и кой ли не.

Отговорът е един, и той е категоричен, че само в един публичен процес българският народ ще има възможност да разбере колко брутално, цинично и пладнешки е ограбван труда на цели поколения, и че кучето или проклятието е заровено именно във ВСС. Законът е в основата на държавата, пише на сградата на Съдебната палата.

От години бия камбаната, че пред очите на всички ни обществото ни се разпада, майка България си отива. Единствената ми надежда и оптимизъм е, че въпреки купената преса, материалът беше отразен в редица сериозни журналистически сайтове и получи значителен отзвук и коментари в социалните мрежи. Като човек с голям житейски опит и най-вече работа с хора, съм убеден, че нашият народ няма повече да търпи това робство, тази несправедливост, ще въстане и ще потърси сметка, и защити правата си.

Няма да Ви занимавам с конкретни примери, те са достатъчно в обширния материал, споменат по-горе. Ще Ви обърна внимание само на три конкретни случаи и заедно да потърсим отговор и решение, защото те са потвърждение на всичко казано дотук, или резултат на властващото беззаконие в страната ни. Не трябва да чакаме последствията и особено в първия случай или жестоката катастрофа край Своге, отнела живота на 17 наши сънародници.

Всеизвестно е, че обществените поръчки или целият финансов ресурс се съсредоточи в определен брой фирми и техните сателити, обслужващи олигархията-мафията. По-голямата част от средствата, отделени целево за дадената ОП, се присвояват от посредниците, т.нар. „брокери”, категорични примери, посочени в материала. На реалните изпълнители, подизпълнителите, се оставят трохите. Това е една от основните причини новопостроените магистрали, тротоари, болници, училища, саниране и др. да се разпадат още първите месеци, години. На хаос отиват милиарди левове. На практика наливаме вода в каца без дъно.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Уважаеми сънародници,

Търся съдействието на всички Вас по конкретния случай. Новопостроеното начално училище „Васил Левски”, кв. „Аспарухово”, гр. Варна, въведено в експлоатация през 2012г. ни струва на всички нас 5 млн. лв. Тази година учениците ще бъдат разставени в другите училища на града, тъй като новопостроената сграда е рискова и се налага да бъде ремонтирана отново. Според предписанията на инж. Кордов, който е натоварен да извърши обстойно конструктивно обследване на сградата, ремонтът ще ни струва отново 1 млн. лв. без ДДС. Това е малката беда. По-важното е, че Господ и този път е бил с нас. Констатациите на специалистите са ужасяващи. Поддала е и е провиснала цялата покривна конструкция, препоръката му е новата покривна конструкция да бъде желязна. Ще се премахне покривния бордюр и всички наддадени конзоли, тъй като не е сигурен в изпълнението и армирането. Напукани и поддали са стълбищните рамена, които отново ще бъдат заменени с железни конструкции. Представете си, във физкултурния салон, гредите, които осигуряват обширната площ на салона и имат задачата да поемат цялата тежест са провиснали и ще бъдат подсилвани с допълнителни колони, което разбира се, ще намали функционалността на съоръжението.

И тук най-страшното. Установява се, че гредите не са изпълнени по проект, а са с намалени размери, а някои от гредите, застъпени в проекта, въобще не са изпълнени! Една от фасадите не е изпълнена по проект, а е изградена с гипсокартон, вата, стиропор, газобетон и др. леки материали, което е било предпоставка за постоянни течове от атмосферните и дъждовни води. Всеки може да се сдобие с доклада на инж. Кордов, и не трябва да е строител или специалист, за да го обхване страх.

Моята тревога идва от това, че именно тази фирма – „Стоянстрой” ЕООД Пловдив само за две години става собственик на 12 поземлени общински имоти с обща площ от 42 658 кв.м по престъпната схема т.нар. „Публично-частно партньорство”, доказана и в доклада на АДФИ. Построява освен това начално училище „Васил Левски”, изложило на риск живота на толкова много деца и персонал, и множество други подобни обекти.

Построила е в двора на ЦДГ №8 в кв. „Христо Ботев” сграда за шест групи деца.

Построила е още пристройка на два етажа за две групи деца с басейн и физкултурен салон към ЦДГ №21 „Калина Малина” кв. „Чайка”.

Построила е още във „Владислав Варненчик” в двора между ОДЗ №1 „Маргаритка” и ОДЗ №16 „Българче” детска градина за 4 групи с басейн.

 Или общо е изградила сгради, в което се помещават 12 групи деца, два басейна и физкултурен салон. С основание, вследствие престъпното и безотговорно изпълнение на въпросното училище „Васил Левски”, трябва да се притесняваме за качеството на въпросните постройки и тяхната надеждност.

Не излагаме ли отново на риск стотици деца и персонала на тези заведения. Настоявам, а и основни катализатори на процеса трябва да бъдат родителите. Именно родители бяха причината в „Аспарухово”, за да се вземат своевременно мерки и да предотврати евентуална катастрофа.

И по-точно да се назначи своевременна комисия от специалисти, инженери и конструктори със задача да извършат обстойно конструктивно обследване на сградите. Да дадат своите компетентни мнения, както и предписания, и с подписите си да гарантират надеждността на сградите и сигурността на обитаващите. Не трябва да отлагаме нито ден и да предизвикваме съдбата. Не дай си Боже да има земетресение и то само от 4-5та степен, в случая при едно такова компрометирано строителство, ще бъде фатално. Едно е да се говори за корупция, друго е да се видят какви са последствията.

Алармирахме многократно институциите, че новопостроени пътища, тротоари, бордюри и площади се рушат още на първия месец, година. Заснехме много от случаите. Потърсихме съдействие от Окръжния прокурор Владимир Чавдаров, за да се спре това безобразие. Отговорът беше, че нямало такава практика, прокурорът да се среща с граждани. Вижте обаче колко добре е организирана олигархията, в същия момент евродепутатът от „Герб” Емил Радев, без да има отношение в сферата на строителството, заявява в предаване по „БТВ”, а след това и нарочна пресконференция в София, че и дума не можело да става за някакви компромиси с качеството на строителството в Община Варна.

В Стражица земетресението нанесе материални щети за милиарди левове, но се размина без жертви, и то защото се случва в Неделя. Да благодарим на Господ, защото детската градина, в която са битували 150 деца, бе срината до основи, плоча върху плоча.

Същата е причина за падналото до сега саниране на 25 кооперации. Само при последния дъжд преди месец падна санирането на две 16-етажни сгради, едната в София, другата в Пловдив. Този процес ще наблюдаваме с още по-голяма сила през предстоящия зимен, дъждовен период. Редно е да се запитаме, от 15 години санирането на новопостроените сгради е задължително. От хилядите построени до сега сгради, нямаме случай, в който да е паднала изолацията на санирания блок, защото частният предприемач изпълнява процеса по технология, за да не се компрометира и най-вече оскъпява при евентуалното повторно саниране и възстановяване, докато при санирането по програмата, голяма част от средствата се присвоява от олигарсите, а с останалата малка част, подизпълнителите, с възможно най-евтини и нискокачествени материали, изпълняват поръчката. При дъждовете водата прониква и вместо изолация, на практика става акумулатор на дъждовни води. Натрупват се тонове, които впоследствие са основната причина за сриването и свличането на санировката.  Още по-лошото е, че тази вода, влага при панелните санирани блокове, ускорява процеса на ерозирането на връзките, заварките на панелите. Задължително е да се направи ревизия, проверка на отпуснатите средства за въпросната поръчка и реално вложените. Уверявам Ви, че далеч над 50% от средствата са откраднати!  И тук на хаос похарчихме милиарди народни пари.

Ползвайки правото си по закон на достъп до информация, поискахме информация какво ще ни коства на нас, данъкоплатците, ремонта на ДКС Варна. Категорично ни беше отказано. Не помогна и решение на Върховния съд в наша полза, нито препоръките на Омбудсмана Мая Манолова.

Те са наясно, че никак няма да е трудно да се докаже документално, че реалните вложените средства са не повече от 8 млн. лв., а откраднатите над 10 млн. лв.

Благодарение на настояването на Сашо Диков обаче, получихме документацията за ремонта на Морската градина Варна, както и документацията за рехабилитацията на бул. „Княз Борис I” от бул. „Цар Освободител” до кръгово кръстовище на бул. „Княз Борис I” и изхода от Алея I, гр. Варна. Напускайки Община Варна, зам.-кмета по финансите, доцент, а сега Проф. Борисов, заяви: „Напускам, защото в Община Варна стават страшни неща.” Не, че не съм наясно, но запознавайки се с протоколите и актовете, влизайки вътре в нещата се уверих в неговата истина. Вярвайте господа, държавата ни е напълно разграден двор. Липсата на всякакъв контрол в годините е довело до там, че се съставят документи с невярно съдържание. Само с един акт, един протокол, злоупотребата усвоени, а неизвършени видове работи е 30-40 хил. лв. Надписване на количества, дублиране на видове работи, завишаване на цени 4-5 пъти, та и повече. Тревожното е това, за което настояваме, непременно да бъде извършена проверка, е че при детайлна проверка на всеки квадрат, при преасфалтирането на площ над 40 хил. кв.м, ние не намерихме нито една сонда, за взимане на проби за лабораторни изследвания, докато при алеите, които не са в момента преасфалтиране си личат и сега сондите, с които са взети пробите. Допускаме, че може да има и промяна в нормативната  уредба за този вид алеи и т.н., но тревогата ни е, че отново при детайлна проверка на всеки метър ние не открихме нито една сонда на гореспоменатата 3-километрова пътна отсечка, посока „Златни пясъци” с площ 60 хил. кв. м, струваща 8 млн. лв. Още повече се засилва в нас съмнението, тъй като многократно настоявахме, включително и писмено, до Директора на общинското предприятие „Инвестиционна политика” да ни бъдат предоставени необходимите протоколи и лабораторните изследвания за въпросната пътна отсечка, ни беше отказано.

Ако се установи на практика, че действително не са взети проби, а протоколите са фиктивни, ще се потвърди и то категорично, че институциите в държавата ни са безпредметни.

 Уважаеми сънародници,

Състоянието на държавата ни е по-лошо, отколкото може да се каже и напише.

Неприлагането на върховенството на закона, а оттам и липсата на справедливост в обществото, е единствената причина шепа престъпни безродници да обсебят властта на българина и да го направят най-беден и най-безправен. Първото нещо, което трябва да направим като гражданско общество, е, да се издигне върховенството на закона, а оттам и справедливостта в обществото. Това няма да стане без гражданския натиск и контрол. За целта трябва да направим общонароден молебен, с което ще сложим началото на истинското възраждане.

Народът трябва да бъде поведен от духовните и религиозни водачи на нацията ни. Трябва да се запали свещ и в най-малкия храм в страната ни. Да се помолим на Бога да ни отърве от това проклятие. Шествието да завърши пред ВСС, да направим такава огромна грамада, та да затворим вратата и духа на това проклятие. Българският народ им отдели 7-пъти по-голяма заплата, отколкото на българския учител, те на практика не работят в името на закона и собствения си народ, а в услуга на мафията. Оттам ще тръгне смяната на статуквото, смяната на модела. Страната ни се нуждае от нов обществен договор.

                                                            Игнат Раденков       http://afera.bg

Предишна статия

Банки, политици и сделки изплуват по случая „Ветко“, почва замитане…

Следваща статия

„Защо 30 години крадете от наште пари? Защо прокудихте наште деца?“

Други интересни