ФАЛШИВА ДЪРЖАВА – ФАЛШИВА ЦЪРКВА! ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ВЛАДИЦИ – ФАЛШИВИ И НЕЛИГИТИМНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ

Автор: Няма коментари Сподели:

     

Няма край! Разформировалата се и саморазпуснала се Българска православна църква е окончателно вече само и единствено фарс и скандал.

Освен фалшиви духовници, освен имитатори на църковност и служение, посочени в предходни материали  по темата на АФЕРА, става ясно, че има и направо ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ.

Фалшиви манастири създадени и действащи извън държавния закон за вероизповеданията, църковния канон и  устав в разкол и извън всякакво европейско и национално административно право. И това за реализиране на незаконни печалби от религия – Православие и не само. А кои са законните печалби от религия, за да правим разлика?!

Информация за незаконни печалби от религия и съществуването на неканонични, частни манастири подава Архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, в разговор с Илиана Беновска в предаването й „Беновска пита” по „Радио К2” и „Канал 3” . Това разбираме и от Информационна агенция Фокус, 14.05.2018 г., в материал под заглавие: „Архимандрит Никанор: Сезирам патриарх Неофит и главния прокурор Цацаров за незаконни печалбари от религия“.

(http://www.focus-news.net/news/2018/05/14/2521358/arhimandrit-nikanor-seziram-patriarh-neofit-i-glavniya-prokuror-tsatsarov-za-nezakonni-pechalbari-ot-religiya.html )

Дядо Никанор съобщава, че: „Част от братята от Зографския манастир чисто професионално бяха хванати да извършват неканонични, разколнически, казвам го тук директно в ефир, действия в Софийска епархия.. . ”.  Дядо Никанор пояснява, че въпросните братя (монаси от Зографския манастир) са си позволили да правят неканонични пострижения и са създали два манастира, които са без разрешение на епархийския митрополит, тоест частни, а единият от тях дори е незаконно строителство. Единият от тези неканонични манастири е в Нови Искър, а другият в село Долно Вършило, община Септември. Строежът в община Септември е абсолютно незаконен, нямал разрешение от администрацията, а църквата изобщо не е знаела. На въпрос дали се печели от това, все едно да отвориш кръчма, от манастира, Никанор пояснява, че се печели много, особено когато си извън контрола на митрополията и че за църква се иска разрешение от митрополията, а за манастир решението трябва да е съгласувано със Светия синод. „Такова разрешение не е давано, това е чист разкол!“

МАНАСТИРИ ИЗВЪН ЦЪРКВАТА. ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ!

Не става ясно, обаче, кои са законните печалби от религия и дали ако тези печалби от религия се контролират от Софийска митрополия те са законни от църковна гледна точка. Софийска митрополия, както е известно си има съответен контрольор финансов ревизор.

Не е ясно и как монасите от Църногорския манастир (заедно със събрата си архимандрит Никанор) пряко подопечни на патриарха са построили без съответни разрешения от Св. Синод ИСИХАСТИРИО – манастир Св. Панталеймон, на частен имот в с. Сиров дол, община Брезник, Пернишко. С какви пари, на дарители, частни, държавни. Как „работи“ този „манастир“? Има ли печалби от религия? Обобщено, от материали по въпроса ИСИХАСТИРИО – манастир Св. Панталеймон, с. Сиров дол, става ясно, че през 2016 г. имота  на който е построено Исихастириото заедно с постройката е завещано на Св. Синод от архимандрит Евгений, бивш игумен на Църногорския манастир. След него игумен на Църногорския манастир става тогава йеромонах Никанор. Т.нар. Исихастирио е обзаведено, оборудвано и снабдено с всичко необходимо за изпълнение на църковно служение само няма разрешение, благословение, освещаване и т.н., т.е. необходимото, същинското, духовното  да е манастир по църковния канон и  устав. Отделно и по гражданските норми.  Св. Синод както казва дядо Никанор в посочения  горе материал, по отношение частните, неканонични други два манастира в софийска епархия и в този отделен случай не е съгласува, нито е одобрявал откриването на съответния епархийски манастир. В настоящо време 2018 г. тече гражданско съдебно дело за собствеността на Исихастириото. Още тече и не е приключило, на първа инстанция м.май т.г. делото е решено в полза на Църногорския манастир, но е обжалвано. Има информация за съставени неверни документи и фалшиви подписи. Подаден е сигнал до прокуратурата от бившия игумен на Църногорския манастир архимандрит Евгений. Развитието на съдебното дело е резултат с неизвестни. Все още неясен статут на имота и строежа.  Но канонично не е манастир.

Въпреки това в този неканоничен днес т.нар. манастир се изпълняват църковни служби и именно там на 28.05.2017 г. игумена на Църногорския манастир йеромонах Никанор на тържествена църковна служба получава църковното отличие архимандрит лично от избраният не с изискуеми 10 гласа, с 9,33 подобни за Български патриарх, който е, неговото име е Не-о-фит.

По късно на 12.07.2017 г. също в Исихастириото е постриган за монах  Цветомир Иванов, който става монах  Захарий. Монах Захарий е от с. Брегаре, община Долна Митрополия, дарява закупен от него имот в същото село на Църногоркия манастир и от 2018 г. монасите от манастира, пак без съответно съгласуване и одобрение от Св. Синод започват инвеститорска дейност и строеж на нов манастир, който след това щели да дарят на Плевенска епархия, също с такъв абсурден за Църквата статус. Създава се гражданско сдружение за събиране на средства за строителството на новия манастир. Какво казва, по-горе, дядо Никанор за частните манастири: „Такова разрешение не е давано, това е чист разкол!“

Така ли е “Светейший” Не-о-фи-те? За едни не може, а за други може. Къде ти е канона, къде ти е закона, противоуставни и нелигитимни “патриарше”?

За едни не може, а за други може. Така ли? Докато се нагласят “нашите” хора. Същото и за стария стил. След затягането на дисциплината в Софийска епархия от края на 2018 г. и наказанията наложени на свещеници за неканонично служение по т.нар. стар стил, стар календар от 2018 г. отново в Софийска епархия може да се служи по по стар стил. Но само по Негово разрешение – на който е достоен.

За такова официално служение съобщава сайта на църногорския манастир Свети свети Безсребреници Козма и Дамян  http://svetogorie.com/111-Храмов-празник-в-Смиров-дол и Фейсбук страницата на община Земен https://www.facebook.com/zemenbulgaria/?hc_ref=ARSJ9oqIc3mCeJ77WhTdVKR7jkmBxaU–TkHVx6yCCkPbANjFShEIX7LrU3a4HQ9984 (с информация от 5 август т.г.). С всенощно бдение и празнична света литургия от вечерта ,19 часа, на 8 август и на следващия ден, 9 август, тази година, беше отбелязан храмовият празник на манастира „Св. Пантелеймон“ (Исихастириото) в земенското село Смиров дол. Бдението е посветено на Светията и покровител на Земен в навечерието на Деня на града.  По благословението на Негово Сетейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит Богослуженията оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Празника на Св. Вмчк и целител Панталеймон се чества на 27 юли по общоприетия от Българската православна църква − Българска Патриаршия църковен календар и на 9 август по стар стил. Служението по стар стил,  дава възможност да се заздрави връзката на софийски монаси и свещеници с българските светогорци на Атон. С подкрепата на Църногорския манастир се възстановява издателската дейност на българските светогорци. Това се разбира пак от сайта на Църногорския манастир http://svetogorie.com

Това засилвало и издигало делото на българските монаси от Атон. Сайтът съобщава, че в последно време издателската дейност на монасите се е извършвала от радетели, събрани около йеросхимонах Василий Зографски и  ръководеното от него книгоиздателско сдружение „Православно Отечество“.  Сега с  благословението на патриарх Не-о-фит и с подкрепата на Църногорския манастир вече излизат нови издания. Съвместната книгоиздателска дейност на „Православно отечество“ и Църногорската света обител, в духовно-просветната дейност, развивана през последните години предимно като частно начинание, с новата инициатива на Църногорския манастир прави Църквата отново водеща, както и би следвало да бъде. А според запознати софийски свещеници съвместните частни начинания (на клирици) с йеросхимонах Василий Зографски са в противоречие със Св. Синод и Зографския манастир.

Така ли е “светейший” Не-о-фи-те? За едни не може, а за други може! Къде ти е канона, къде ти е закона, “патриарше”? Срам и позор за българското православие, обричане за православните българи и небивал резил за тебе, Не-о-фи-те!!!

Все още обръча от фирми около Църногорския манастир, за който алармира АФЕРА в предишна своя публикация, си стои е не е премахнат, все още скандалния ревизор на Софияска митрополия си е на работа. Държат го в Ефория “Зограф” и в столичната Митрополия и вънкашната министърка не Захарова, а нашенката – Захариевата и онзи, на който и името Не-о-фит не му е легитимно като цялото 5,5 години патриаршество.

Все още очерталата се ОПГ (организираната правоправеща група) в Софийската митрополия дерибейства с одобрението на Св. Синод и на Емил Велинов – директор на Дирекция “Вероизповедания” при МС, за да удовлетворяват началника си от Банкя, който е завършил богослов и скоро ще става патриарх, че доживотно Бойко и после светец. 

А СТИГА! ЦЪРКВАТА СТАНА ИЗВОР ЗА МРЪСОТИЯ. СТИГА!

Крайно време е Президентът, в чийто прерогатив, като Обединител на нацията, са религиозните дела, да изиска изпълнение на разписаното в Конституцията, съгласно Административно-процесуалния кодекс, Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за вероизповеданията, за да бъде административно и правно задължен т.нар “Свят” Синод да изпълнява собственият си Църковен устав, който е надлежно деклариран пред Държавата и тя не го е санкционирал. Тъй като тя, Държавата не може да се меси в делата на Църквата, то тя е сама по себе си длъжна да ги обезпечи и гарантира като свободни и независими като юридически и социално освободи традиционното за страната източно-православно вероизповедание от узурпаторите, нелигитимно самонастанили се на ръководни позиции в него.

Президентът, Председателят на Народното събрание и Министърът на правосъдието са длъжни да организират и проведат Църковно-народен събор, който вече 6 години незаконните синодали бойкотират и саботират. Дирекция “Вероизповедания” при МС да изпълни искането на Комисията по досиетата и да предостави пълен списък на лицата, заемащи всякакви ръководни позиции в БПЦ, за да бъдат отворени всички досиетата на духовниците, които събират човешките изповеди.

Тогава ще се види армията от фалшиви чернокапци и белокапец. Това трябва да стане, включително и за новите службогонци „помагачи“ и „пазещи“ службите и властта, в собствена полза.

Скоро започва изпълнението на Откровението на св. Апостол и Евангелист Йоан Богослов!!! Господ ще ни съди!!! Разплатата е близо!!!

ФАЛШИВИ МАНАСТИРИ!

РАЯТ НА МЕНТЕТАТА!

ВСЕ ИМ Е ТАЯ!  МЕНТЕ СВЕЩЕНИК,  МЕНТЕ АНАТЕМА!!!

НО  И  МЕНТЕ  МОЛИТВА,  МЕНТЕ ПРОШКА,  МЕНТЕ БЛАГОСЛОВИЯ !!!

ДЪРЖАВАТА НА МЕНТЕТАТА И ФЕЙКА.

ВРЕМЕ Е ПАРТИАРХ НЕОФИТ ДА СИ ХОДИ!

С чада ОПГ (организирана правоправеща група)!

 Симеон Балкански

Снимка: ФБ „Историята – комедия и драма“: Автопаркът на Светия синод. Не може да се отрече, имат стил отците…                                

                                                                        http://afera.bg

Предишна статия

Индиец пусна снимка как хърватския президент боядисва сама дома си: Тя не краде като управниците ни!

Следваща статия

100 ГОДИНИ „СПАРТАК“. НА СТАДИОНА ПОД НЕБЕТО. НЕ ПРИ ИЗМЕКЯРИТЕ НА ВЛАСТТА.

Други интересни