Десетки жители на Своге и околните населени места излязоха на протест на мястото, където в събота автобус падна в 20-метрово дере и отне живота на 17 души…

Автор: Няма коментари Сподели:

Жители на Своге блокираха пътя, искат незабавен ремонт на участъка-убиец 

Десетки жители на Своге и околните населени места излязоха на протест на мястото, където в събота автобус падна в 20-метрово дере и отне живота на 17 души от Световрачане и с. Владо Тричков, предаде репортер на БГНЕС. 

Протестиращите блокираха пътя, което доведе до километрично задръстване. Хората се обявиха за незабавна ревизия на пътя  БГНЕС 

Хората се обявиха за незабавна ревизия на пътя и заявиха, че всеки ден от днес нататък ще излизат на протест, докато не се предприемат реални действия, с които да се гарантира безопасността на пътуващите в участъка. 

На протеста е Розен Стойков от с. Владо Тричков, който в автобусната катастрофа губи 14-годишния си внук Георги Стойков. Мъжът разказа, че преди да отиде войник е участвал в прокарването на пътя през дефилето преди години. Възрастният човек казва, че от тогава пътят единствено е бил асфалтиран и, че нищо друго не е направено. Стойков не обвинява шофьора за случилото се, защото по негови думи не е бил на място и не е пряк свидетел на инцидента, предаде репортер на БГНЕС. „Шофьорът може да е допуснал грешка да е отклонил вниманието си, защото точно в този момент небето шумеше от дъжда. От тук може да го е поднесло и самата вода както казват по телевизиите. Дъждът е бил много пороен и се е събрала много вода на пътя. Не направиха пътя за това движение, което го има вече. Той е направен по старому, когато този път е прокаран с кирката и лопатата. Политици, кметове и фирми просто прибраха едни пари”, коментира дядо Розен. 

Отец Рафайл, който прочете молитва за избавяне от злото, заяви, че с този инцидент хората най-вероятно изкупват вина за извършени грехове.

 „Да потърсиме нашата вина, за това което ни връхлита, защото всички малко или много сме помогнали, за да се стигне дотук. Корупцията, за която постоянно говорим, не е усещане както твърдеше един вицепремиер, корупцията е реалност и корупцията убива. Тя убива постоянно хора, жени и деца. Ако ние стоим безучастни срещу тази корупция, срещу това зло, срещу това управление, което убива, независимо от партията, която е на власт, това и за напред ще сее само смърт”, убеден е отчето. 

Протестиращите се обявиха срещу корупцията с усвояваните пари за ремонт на пътища в цялата страна и се обединиха около мнението, че такива пътища като този край Своге убиват човечеството, а те съществуват заради безхаберието на управляващите. 

„Просто искам този път някой да излезе и да каже „аз съм виновен за тези 17 убийства“. Това е масово погубване на народа. За водача въобще не си и го помислям, тъй като съм от Своге и всеки ден минавам многократно по този път и знам как се кара. Тук вината е в тази пътна настилка. Това е пътят – убиец. Няма човек от това дефиле, от този град, който да не е пострадал от този път. Искам това да спре. Искам да запазим живота на нашите деца и да запазим на нас, че да може да отгледаме тези деца”, заяви Лидия Георгиева, която каза, че дори е готова да излезе на палатка докато държавата не защити живота на хората. 

„Всеки ден, в 18:30 ч. ще бъдем тук докато не започнат някакви мерки за ремонтиране на този участък”, подчерта Александър Калинов.

Image title

                                                    http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4605758/

Предишна статия

Своге се вдига на протест, хората искат безопасни пътища

Следваща статия

Методи Андреев за Фрог: Корупцията започва да убива хора по пътищата

Други интересни