МИНА И ТАЗИ ВТОРА ЗА ЮЛИ СЕСИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

      И на тази сесия общински съветник напусна заседанието. Това беше инж. Ненко Костов, който не можа да сдръжи гнева си при отговора на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, даден на Гатьо Султанов. 

Не намерили трасето, нямало изкопни работи, имало вода, та като се отводнило, щели да видят какво има. За  това трасе имаше въпрос от  бившият председател на Общинския съвет. 

А когато машините работиха край Старо Железаре, инж. Ненко Костов веднага вдигна телефона, за да съобщи на кмета, но тогава не бяха предприети никакви мерки. 

 Всичко това показа, че докато съвестните граждани подават документи, тичат от отдел в отдел, плащат пари, чакат решението на Общинския съвет, други, вероятно привилегировани, могат да  прокопаят общински имоти, да си прекарат трасето, да заровят и никой нищо ни чул, ни видял. 

То ако можеше така, нямаше на тази сесия да бъдат разгледани и разрешени за изработване  шест Подробни устройствени планове на фирми и граждани.

     Съветниците направиха промяна в постоянните комисии. На мястото на сегашния председател – Ива Вълчава, която беше председател на комисията по образование, култура, вероизповедания, туризъм, здравеопазване, младежка и социална политика, избраха Мария Мустакова. Член  на тази комисия стана и Стоян Найденов. Гатьо Султанов, който като  председател нямаше право да бъде член на комисия, сега е в комисията по бюджет, финанси, антикорупция и конфликт на интереси.

    Вместо Гатьо Султанов Ива Вълчава ще представя общината в Сдружението на общината – решиха на заседанието.

Съветниците актуализираха свое решение за създаване на наблюдателна комисия. Допълниха и измениха Наредбата за притежаване и отглеждане на кучета и ограничаване на популацията им. 

Мина и актуализирането на бюджета, европейските срества и състоянието на дълга. Актуализираха годишната програма за общинската собственост. Решиха да има конкурс за управител на Медицинския център. Приеха информацията за състоянието на горите. 

Продадоха общинско жилище  от 88 кв. м. на Таня Илиева Лазарова за 33 хил. 300 лв.. Приеха докладната за изменение на ПУП в парка „Момина баня” за застрояване на открити обекти за спортни и културни развлечения и забави. Одобриха план за компостираща инсталация за зелени или биоразградими отпадъци.

    Кметът осведоми съветниците за решението на съда за обявяване в несъстоятелност на Акварекс – фирмата концесионер на Красновски бани. По този въпрос ще има отделна статия.

                                                                                          ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

В. Енчев: Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордове на военни фирми?

Следваща статия

Свобода на словото ли?

Други интересни