УЖ БОСИЯ ГЛАДУВАЛ ЗА НЯКАКВИ КНИЖКИ?…

Автор: Няма коментари Сподели:

Много дълго стана, но компенсира мълчанието ми до момента…

Утре Извънредната комисия по сигналите на Босия ще направи опит за второ заседание… Казвам опит, щото първото заседание почна със скандал, продължи с остър тон, Босия напусна, но в крайна сметка авторите на сигналите останаха в залата и успяха да раздадат по някой лист на ошашавените членове на комисията. Заседанието приключи без решение, защото даже Станислав Иванов не посмя да си играе на господ и да решава колко още ще живее гладуващия Николай Колев.

Чета тези 16 листа и за пореден път си давам сметка как нищо в тая държава не е дребно… Ама нищичко!

Уж Босия гладувал за някакви книжки…

Ами не точно някакви, а най-малко 15 000 (ПЕТНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ), издадени на лица с липсваща базова грамотност, които не разпознават пътните знаци, не могат да се подпишат, не говорят български и дори не са българи изобщо!

Не, не просто не са етнически българи, а въобще не са български граждани, родени са в страни извън ЕС. Предимно в Турция, Сирия, Ирак, но и на още по-странни места.

И на тия хора нашите власти да връчили документ, удостоверяващ не просто, че могат да шофират, а и кои са. Защото шофьорската книжка е И документ за самоличност!

Дали са им този документ в ръцете и са ги пратили по пътищата на България и Европа с чиста съвест, така излиза.

Само да вметна, че според нашия вътрешен министър Валентин Радев 185 лица от небългарски произход, но с български документи за самоличност, са издирвани от Интерпол и Европол… Това, по повод едно разследване на гадните французи, информация за което срамежливо пропълзя и в нашите медии преди около месец.

185!

Само господ знае дали някое от тези лица не тренира някъде край Брюксел врязване на ван в тълпа пешеходци! Ще го разберем, чак когато белгийските полицаи го застрелят и намерят в джоба му българската шофьорска книжка, с която е взел вана под наем.

Сигналите на Иво Кръстев и Кънчо Димитров обхващат период от 2010 до 2018 година включително – 8 години, в които двамата работят с ГДБОП, ДАНС и прокуратурата, пишат писма и сигнали, алармират де що има заинтерисована институция у нас, в Германия, Холандия, Великобритания, Испания и други страни. Отначало изглежда, че има ефект – под натиск на чуждите правителства прокуратурата се задейства, разследваните лица са арестувани, отстранени от служба и уж предстои да бъдат съдени.

После тихо и кротко са върнати на работа и завъртат печатницата на книжки отново. И пак сигнали, доклади до началниците, писма до Борисов, Цацаров и до Меркел даже! Личи си, че хората са отчаяни, но като държавни служители все пак карат „по устав“…

И така, до февруари тази година, когато срещу Иво Кръстев е подаден сигнал по несъществуващ повод и е нарочен за наказание. Кънчо Димитров сам напуска, отвратен от атмосферата в министерството и ИА „АА“.

А някъде по трасето, през 2013 още, се намесва Босия – старо куче от зората на демокрацията и бивш политически затворник отпреди 10 ноември 1989 г. Той отдавна знае, че с институциите не може да се бориш „институционално“. От 2013 насам е опитвал всякакви методи за въздействие по „дребната“ тема с книжките – протест пред Мин.на транспорта, пред НС, пред МС, къде ли не. Хвърлял е домати по парламента, влачил е кръстове из София, връзвал се е с вериги по стълбовете – опитвал е всякак да привлече внимание и да предизвика реакция.

Без резултат.

Сега ясно ли ви е как стигнахме до тая ситуация – човекът гладува вече 42 дни, а министри, депутати и председател на парламент само го подритват и лъжат, че му пратили несъществуващ писмен отговор. Къде го пратихте, Босия 15 години не е сменял адресната си регистрация?!

С годините какво ли не се изля върху му, а и той не си помага особено – не се старае да се хареса, прям е, политически некоректен, понякога груб. Не винаги е прав, често е на ръба на езика на омразата, че и отвъд…

Такъв е! Но сега се е запънал като магаре на мост и иска ни повече, ни по-малко от оставката на Московски и разледване на ОПГ в министерството и агенцията. Иначе няма да яде, докато умре, това е последната му воля. Дори е подписал декларация за отказ от реанимация…

И как мислите ще протече заседанието утре? Какво могат да решат петима депутати, което да накара беловласия грубиян да прояде?

Нито министъра могат да уволнят (това решава премиерът), нито на Цацаров могат да разпоредят да започне прокуроска проверка. Даже купените книжки не могат да приберат обратно – нито ги знаят колко са, нито у кого са…

Ще завършат с някоя завъртяна фраза, че призовават Босия да спре стачката, защото им трябва време да разследват. Това вече го опитаха. Но на 27 юли все едно – ще излязат във ваканция. Ще се върнат в началото на септември и ще подновят заседанията на комисията, но не е ясно Босия ще доживее ли дотогава.

По-точно, ясно е – няма да доживее.

Ще поемат ли тази смърт на съвестта си Борисов, Цацаров, Караянчева и Московски?

Затова го написах тоя супердълъг текст, благодаря на всички, стигнали до края му…

А, и още нещо – ще прикача тук документите на Иво Кръстев и Кънчо Димитров утре. Обещах да го направя след заседанието на комисията в 15:00 часа.                                     Весислава Танчева

                                                                                                                      http://afera.bg

Предишна статия

ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ И РАДИО „СВОБОДНА ЕВРОПА“

Следваща статия

КАК МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ЧУМАТА

Други интересни