Като ги гледала заспали, вещицата потрила ръце: Ще ми се усладят, когато ги изям!

Автор: Няма коментари Сподели:

Делян Пеевски, ако не знаете…Източник: webcafe.bg

Как да ви го кажа, та по-малко да ви заболи, но и да схванете ситуацията. А тя е, животът ни е в ръцете на Пеевски. Дори премиерът изглежда пленен. Вижте само какво стана с така обилно рекламирания по-висок акциз за бездимните цигари. Пеевски поръча на Борисов, той на депутатите и акцията бе стартирана.

Изведнъж се оказа, че има и експертна, и обществена съпротива. Плюс силни аргументи срещу решението на Борисов. И той си изпусна нервите. Пред микрофоните напомняше на ядосания на раята Сюлейман паша под Шипка. И ревна: Разпоредил съм на Цветанов да изтеглят закона. Разпоредил на вожда на депутатите от ГЕРБ! Дори само това изречение стига, за да легне сянка върху ползата от съществуването на парламент въобще. Борисов повтори също няколко пъти, че идеята за високите акцизи нямала нищо общо с определени фирми и бизнесмени. Това натъртване ме кара да повторя и аз онази мисъл на Стив Джобс, че „Всеки слух се превръща в истина в мига, когато бъде опроверган официално“.

 Постоянното отричане на Борисов, че има нещо общо с „Булгартабак“ и Пеевски също попада в обсега на казаното от Джобс…

А щом Пеевски има влияние върху премиера, той пък върху депутатите, които сте избрали – значи всички сте под сянката му. Изводът сам се налага.  

 Фактите се множат всеки ден. Помните ли как Волен Сидеров скачаше като навита пружина, колчем чуеше абриавиатурата ДПС. Няма го онзи Волен вече. Днес в парламента защитава проектозакона на Пеевски за медиите – бил супер. Волен знае, че точно Пеевски да пише такъв закон е перверзия, но интересите диктуват друго. Дори предложи на БСП, ако искали да се разбират нещо с Пеевски, да отидели зад ъгъла на парламента и там да се разберат. Е как да стане, като Пеевски не стъпва в парламента? Дори, когато се обсъждат негови законопроекти, какъвто е случаят със собствеността на медиите. Волен брани Делян, както Валтер бранеше Сараево в култовия югославски филм с Бата Живойнович… Да прощава Бата.

 Йордан Цонев – Данчо Ментата и той на амбразурата – проектозаконът на Пеевски бил чудесен. И как не, като самият той е участвал в създаването му. Ментата е там, където са парата и ползите. Преди често-често е посещавал бакера Цветан Василев с молби и очаквания, а днес е до Пеевски. Някога беше в СДС…

 В пленарната зала имало спорове по проектозакона на Пеевски, съобщават някои медии. Вятър и мъгла. Единствен Антон Кутев се опълчил, в интерес на истината. Ако някой искаше да води сериозен дебат, щеше да запита Ментата, как се финансират медиите на неговия ментор при положение, че 90 на сто от тях са губещи. Откъде идват парите за тяхната издръжка?

Никой не повдига въпроса и за многомилионните задължения на „Труд“, „24 часа“, „Стандарт“ и пр. към фирми, свързани с КТБ. Не е върната нито стотинка от тези кредити, нито са платени данъци. Кой разпорежда на НАП, финансовото министерство, ДАНС и пр. да не ровят в тази медийно-септична яма? Да не би случайно слуховете, че Пеевски и премиерът Борисов да имат акции и интереси в някои от медиите да се окаже верен?

 Няма нито дума за тези неща в проектозакона. Но ГЕРБ го подкрепят. Останалите също. Само 12 гласували „против“, но с тях ще се проведат разговори…   

 Всички тия михлюзи в НС с имунитет, държавни коли и охрана, като кучето на Павлов се активират, когато чуят камбанката за паничката с кльопачка. Канчето се пълни от корупция. Но кой ти гледа, важното е, че сме отличници по европредседателство.

 Малко преди на амбразурата да се хвърлят защитниците на пеевските законогнусотии за медиите, бе проведена няколкодневна акция по обезпечаване и зомбиране на населението по отношение на бездимните цигари. Депутатска дружина, предвождана от доктор хонорис кауза на Музикалната академия в Пловдив Менда Стоянова, заобяснява колко са загрижени за постъпленията в бюджета и за здравето на българите. Експертът Красен Станчев бе кратък и ясен: “Действието е дебелашко – спира се по-здрава практика на пушене в интерес на “Булгартабак”.

 Преди 6 месеца от гражданското сдружение БОЕЦ предложиха за лице на европредседателството да бъде избран Делян Пеевски. Аргументът: моделът #Кой, изобретен от мафията и реализиран в живота на страната най-вече от Пеевски, е единствено работещия в България. Речено – сторено: именно първия състав на трупата на Кой танцува, сервира, целува и ни представлява пред Европа 180 дни. През останалите до 365 привилегията да им се радват, ще е само за българите…

 В новините съобщават, че хиляди поляци се вдигнали в защита на съдии. Искали съдът да остане независим и да работи. В държавата на Пеевски такава новина звучи като долетяла от Марс. Докато поляците защитават съда, тук ВСС избра без обсъждане и въпроси Иван Гешев за зам.-главен прокурор. Знаменателно събитие, защото завършилият Школата в Симеоново магистрат е шеф на спец.-прокуратурата, която бори по неподражаем начин корупцията и престъпността. Достатъчно е да си припомним всичко, което се случи и продължава да се случва с кметицата на „Младост“ и нейната заместничка, за да оценим събитието. За новия пост Гешев е предложен не от някой друг, а от самия капо ди тути капи на прокуратурата. Той пък бе предложен и утвърден от Пеевски, Цецо Цветанов и Бойко Борисов. Очаквайте наесен, след произнасянето на Доналд Тръмп по разследването по закона „Магнитски“, Гешев да заеме мястото на Цацаров и да му осигури недосегаемост от закона. Другите двама пък ще се погрижат да заеме тих висок пост.Благодарността ражда благодарност, както са казали древните римляни. Без да правя намек, ще припомня и думите на Нелсън Мандела: „Благодарен съм за тези 27 години, които прекарах в затвора, понеже те ми дадоха възможноста да се съсредоточа“. Ние ще кандисаме и на по-малко, ако решат членове на тази компания да се съсредоточават. Процесът на съсредоточаване руският космонавт Михаил Корниенко сравнява с: „Проветряване в затворено пространство“. Имал е предвид космическия кораб, но понякога и помещение 3х3 метра върши работа.  

 Навсякъде в България  хората се питат: Какво да правим? Щом задават такъв въпрос, значи няма да участват в отговора. А Полша е далече… И Румъния е далече. И Гърция. Там Пеевски трудно би вирял или поне не дълго. Тук му е добре. Грижим се за него по-добре дори от кравата Пенка. Даваме му парите си (с тях се плащат немалко обществени поръчки), плащаме за охраната му, плащаме му и заплата като депутат. Веднъж сгрешихме като протестирахме срещу назначаването му за шеф на ДАНС. После обаче му се реванширахме, като му позволихме да командва не само ДАНС, а цялата държава. И той се възползва: съсипа КТБ, присвоява сега активите й, намести се и във Виваком, превзе „Левски“ – някога отбора на народа, налапа сериозна част от военно-промишления комплекс, медийните му бухалки трошат глави и заливат с помия всеки неудобен. НАП го проверили, но не питали за онези близо 900 млн, усвоени от КТБ. Прокуратурата пък не го привлече дори като свидетел по делото „КТБ“. Какво да иска повече Пеевски от институциите и населението. Дет’ се вика: тъпчем го с баница, чер хайвер и трюфели, преди да е поискал…

 А вие се гънете и обливате в пот пред вътрешния си глас: имам семейство, няма къде да отида, къде ще ме вземат, кой съм аз да се опълчвам, няма алтернатива, кой ще ме чуе… Супер готски живот. Или скотски? Свинарника, грух-грух, малко помия сутрин, още помия на обед и за вечеря, после тв шоу, реч на Цецо, реплики на Бойко, „Сам в къщи 4“, хор „Александров“ с военните униформи и… лека нощ. В лагера любим, с песен да заспим… В държава-кочина заспалите са живи до изяждането им. Нещо като сюжета с Хензел и Гретел, но наистина… Като ги гледала заспали, вещицата потрила ръце: Ще ми се усладят, когато ги изям!

       Помните, нали?

                                       Бъдете щастливи!

                                                                                      Огнян Стефанов

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/darjava-kochina-svinete-hraniat-hora.html

Предишна статия

Проф. Слатински: Така си върви България- проба, грешка, пак проба…

Следваща статия

Няколко изречения за Босия

Други интересни