Само във Фрог: КПКОНПИ и Пламен Георгиев с провал по нови две дела, народът пак ще плаща

Автор: Няма коментари Сподели:

Пламен Георгиев

Пореден провал споходи въздесъщия борец с корупцията Пламен Георгиев. С решение от 03.07.2018 г. по г.д. № 118/2018 г., Варненския апелативен съд обезсили изцяло решението на Варненски окръжен съд, с което бяха отнети имоти на Веселин Данов за над 4 млн.лева. Това научи Фрог нюз от свои източници в съдебната палата.

Нещо повече, магистратите от Апелативен съд са прекратили мераците на Пламен Георгиев спрямо Веселин Данов, тъй като същите са недопустими, защото Комисията не е спазила заложените в закона срокове на проверка и претенциите за отнемане на имуществото са направени след изтичането им.

 Делото е прекратено като недопустимо. Така претенцията на КПКОНПИ за сумата от 4 906 643 лева е на път да остане в миналото и да отпадне от хвалбите на Пламен Георгиев. Освен това своеволие по неспазване на сроковете магистратите са установили, че претенциите на Комисията са свързани с неправилен икономически анализ, свързан със завишаване на разходи и непризнаване на приходи и доходи.

  Точно преди малко повече от година Пламен Георгиев и компания шумно се похвалиха с помощта на любимите си медии, че са отнели на първа инстанция имоти за над 4 192 501 лева. Решението на варненските магистрати подлежи на обжалване и от КПКОНПИ вероятно ще се оправдаят с това, че сроковете са били инструктивни и не били задължителни за спазване.

 По тревожна е новината за това, че комисията на Пламен Георгиев е осъдена да заплати 136 973 лева разноски по делото. Жалкото е че и тези пари ще трябва да бъдат заплатени от всички нас.

 По този  начин се калкулират нови щети за държавата по едно друго водено от Пламен Георгиев дело, това срещу кмета на гр.Несебър – Николай Димитров, който беше оправдан, но комисията упорито продължава да води делото си срещу него с твърденията на Пламен Георгиев по удобни медии, че съществувала гражданска конфискация, а съдиите не го разбирали този материал.

 Виновен, невинен, нямало значение. На практика излиза така-КОНПИ прави някакъв сбор от  данни и честито съдебно приключение с години. Щенията на Пламен Георгиев по отношение на имотите на градоначалника са за 1 924 112 лева, но с решение от 23.03.2018 г., Бургаския окръжен съд по г.д. № 1298/2014 г. отхвърля тези мераци с мотив, че Николай Димитров е оправдан и неосъждан. За упоритостта си комисията на Пламен Георгиев е осъдена за 7 500 лева съдебни разноски, отново.

 Логично е да се запитаме, освен милионите разходи от бюджета за издръжка на КПКОНПИ, колко още има да плащаме под формата на съдебни такси и обезщетения за вреди.

https://frognews.bg/novini/kpkonpi-plamen-georgiev-provel-novi-dve-dela-narodat-pak-shte-plashta.html

Предишна статия

Застаряващото, намаляващо и затъпяващо население на тази иначе красива държава, която се управлява от мафията…

Следваща статия

Журналистика? Свободни медии?…

Други интересни