ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА ОБЩИНСКО ГОРСКО СТОПАНСТВО ХИСАР

Автор: Няма коментари Сподели:

    От месец април 2018 година  е без директор. Пускани са няколко  обяви, но няма кандидат  с висше лесовъдно образование, магистър и с най- малко три години трудов стаж, след завършването на висшето образование.

    Няма утвърден горско-стопански план. Зает е само един щат – горски стражар. Извършена е инвентаризация на горите  и техническо задание. Иглолистните гори са в лошо състояние. Имат дървояди и гъбни заболявания. Трябва да се маркират болните места и да се отсекат.

     От РДГ-  Пловдив е извършена проверка за възобновяване на горите, управление на горските територии, стопанисване на горите, промени в горските територии, контрол и опазване на горите. Това е станало при Цветомира Уюрова, изпълняващ  длъжността директор, която напуска работа на 2 април 2018 година и няма кой да изпълни предписанията на пловдивските специалисти.

   Нетните приходи на Общинско горско стопанство Хисар са 5 242 лв., а разходите 53 991 лв.  Разходите са от фонд „Работна заплата”, осигуровки, обещетения на служители, заплатени разходи за извършване на сеч, извозване и рампиране, транспорт на дърва за огрев, начислени и неплатени  от 2017 година.

    Единствената надежда за спасението на  Общинско горско стопанство Хисар е предстоящата продажба на дърва за отопление през  зимата на 2018 – 2019 година. Ако от там  дойдат стотина хиляди лева, все пак ще може да се вярва, че и на края на Дунава може да се изплува.

     

                                                               ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Майките към Борисов: Намалете разходите по охрана на Доган и Пеевски

Следваща статия

Тръмп: Ще закрия правителството, ако демократите не гласуват за граничната сигурност

Други интересни