НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО се изсичат масово здрави дървета…

Автор: Няма коментари Сподели:

В АФЕРА се получи сигнал, че безобразно, НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО се изсичат масово здрави дървета – тополи в землището на с. Войводино. Изсечените дървета – тополи са подкастрени, след което се товарят на товарни автомобили, а клоните остават на място.

Изсичането е започнало преди около двайсетина дни.

Изсечените тополи са около 30 на брой и са извозени в неизвестна посока, а останалите са маркирани за изсичане.

Тополите са засаждани иначе с цел предпазване от въздушни течения, които образуват слани и унищожават селскостопанската продукция.

След като започва ПРЕСТЪПНОТО И НЕЗАКОННО ИЗСИЧАНЕ НА ТОПОЛИТЕ, в с. Войводино недоволството нараства.

Кметицата на село Войводино отговаря, че сечта се звършва по разпореждане на областния управител на Варна Стоян Пасев с цел почистване на речните корита против наводнения и при нея няма документи за изсичането на тополите.

Тополите обаче НЕ СЕ НАМИРАТ В КОРИТОТО НА РЕКАТА МИНАВАЩА ПРЕЗ С. ВОЙВОДИНО, а на 150 метра от нея, обособени като тополови гори.

АФЕРА разполага с Протокол №8 от 9 май 2018 година на Община – Вълчи дол, ОДОБРЕН ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА, НО!!! – в протокола пише да се изсичат храсти и върби извън регулация на с. Войводино по посока язовира на Генерал Киселово.

Във въпросния протокол НИКЪДЕ НЕ Е РАЗРЕШАВАНО ДА СЕ ИЗСИЧАТ ЗДРАВИТЕ ТОПОЛИ!!!

При последвало пристигане на секачите с товарни коли, те са запитани от недоволни жители на с. Войводино кой ги праща, и те отговарят – „Калоян Георгиев!“

Въпросният Калоян Георгиев се води „горски надзирател“ в Община Вълчи дол, а самият Георгиев казва пък, че изсичането на тополите се прави по разпореждане на кмета на Вълчи дол Тронков.

Чието име също стои под протокол №8! НО В ПРОТОКОЛА НЯМА И ДУМА ЗА ИЗСИЧАНЕ НА ТОПОЛИТЕ!!!

След като недоволните показват Протокол №8 от 9 май 2018 година на Калоян Георгиев, той си тръгва и прибира тежката техника.

По случая е подадена жалба до Областна управа – Варна и до варненската прокуратура.

Те до този момент мълчат като заклани, въпреки че има ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и 30 тополи бяха УБИТИ И ОТСЕЧЕНИ ОТ ОВЛАСТЕНИ БЕЗОБРАЗНИЦИ!

В МОМЕНТА – ДНЕС – СЪБОТА, 23 ЮНИ – НЕЗАКОННОТО СЕЧЕНЕ НА ЗДРАВИТЕ ТОПОЛИ ПРОДЪЛЖАВА!!!

Afera.bg

с войводино сеч на тополи

войводино сеч на тополи

войводино сеч на тополи

                                                   http://afera.bg

Предишна статия

…ДРУГИ НАРОДИ ЩЯХА ДА ГИ БЕСЯТ ПО ДЪРВЕТАТА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТИЯ РАБОТИ

Следваща статия

…ВРЪЩАТ СЕ 90-ТЕ ГОДИНИ! …

Други интересни