Тръмп вече е в Сингапур, кортеж го откара в хотел Shangri La…

Автор: Няма коментари Сподели:

Самолетът на Тръмп в Сингапур

Американският президент Доналд Тръмп вече е в Сингапур, където ще се срещне с държавния глава на Северна Корея Ким Чен Ун. Самолетът на Тръмп кацна във военната база Пайя Леба.

Гостът бе порещнат от министъра на външните работи на Сингапур Вивиан Блакришнан. Тръмп обясни, че се чувства страхотно, въпреки многочасовия полет.

Специалният кортеж откара Тръмп в хотел Shangri La в центъра на града. Той се намира буквално на 500 метра от хотел St. Regis, където е настанен Ун.

Кортежа на Тръмп представлявал внушителна гледка – над двайсет съпровождащи го лица в дипломатически и полицейски коли. Пред хотела президентът бе посрещнат от много журналисти, но той само им махна и не разговаря с тях.

 Историческата среща между Тръмп и Ун трябва да се проведе на 12 юни в хотел Capella, раположен на остров Сентоса. Анолизаторите са категорични, че това е историческо събитие, което може да даде нови посоки в развитието на света. Установяване на мир на Корейския полуостров би било огромно постижение.

Всичко това ще стан ясно още след първите минути на разговора между двамата лидери. Преди дни Доналд Тръмп обави, че ще покани официално Ким Чен Ун да посети САЩ. Той се надява, че продължението на диалога ще е в Белия дом.

 Едно от очакванията за срещата в Сингапур е двамата лидери да подпишат края на Корейската война от 1950 – 1953 година. Според сайта Axios американският лидер е готов да обсъди и откриване на посолство на САЩ в Пхенян.

https://frognews.bg/novini/tramp-veche-singapur-kortej-otkara-hotel-shangri.html

Предишна статия

Горивата като кренвиршите: малко дизел и бензин – много вода…

Следваща статия

ШАМПИОНИ ПО НЕПРИЛИЧИЕ

Други интересни