Нямам време за губене на още едно българско десетилетие с ББ

Автор: Няма коментари Сподели:

Даже малко ме е яд на себе си, че влагам толкова отрицателна емоция, че се препълвам от подобна злост.

Но помня в началото на века един подтичващ след самия Него сив човечец с евтин костюм на неудачен физкултурник, с убог слог и ниска обща култура, но с метална сивота на безскрупулност и безпардонност в очите.

Започнаха да му се прехласват, да го славословят.
Умеел бил да прави партия! Машина за печелене на избори!
Всъщност той вършеше това, главно слагайки по места себеподобни дученца с вълчи материален апетит.

После, вече във властта, той заглади косъма, смени костюма на далеч по-модерен, налагаше някаква хладна свирепост като министър на всичките работи, подслушваше когото си поиска, стана нарицателно за нелеп и неразбираем изказ, досега заради него съдят България в гсе що има Хаги и Страсбурги, понатрупа неизвестно как и недоказуемо колко апартаменти и асансьори – ама асансьори ти казвам – колкото жилплощ за петчленно семейство. 

Накрая дори изпечените в корупцията негови авери го изхвърлиха от леговището заради… корупция.
Но той си направи бутикова партия с множество некласирали се край масата на еврофондовете и държавните поръчки амбициозни персони, имащи остър дефицит от принципи…

Субективен съм, яростен съм, краен съм, омерзен съм, но от все сърце стисках палци този нарицателен типаж и партийната му кохортичка да се провалят на сегашните избори!
Те за мен са дъното, в моите представи би било позорно да сме такива късопаметни до състояние на деменция…

Може би ще имам малък повод за радост довечера.

Но това е само подробност от пейзажа, лична моя…
Иначе стискам палци за по-истинска радост.
Нямам време за губене на още едно българско десетилетие с ББ.

10 години стигат! Времето не е Негово!

Аз не знам какви са днес нещата. Машината на пропагандата и набиването в главите дори в изборния ден как ББ-истите са първи, може и да доведе до т.нар. самосбъдващо се предсказание, когато караш хората да повярват в един резултат и по този начин ги подбуждаш да си дадат гласа така, че да се получи предсказваният резултат, но…

Но освен социалния гръбнак на Партията на властта и на Властта на партията – администрацията и нейните семейства, – вече няма периферии, които да гравитират към ББ. Който можеше се уреди за 10 години с държавна и общинска работа; който можеше се вреди по втория начин с еврофондове и държавни поръчки. 

Тепърва да се надява някой, че и той ще седне на масата на кяра и келепира, раздаван от ББ и легиона му от облагодетелствани, е илюзия.
Даже напротив – това само засилва хъса да се сложи край на тази корупция, от която печелят властта и социалният й гръбнак (ясно е, че този хъс частично е реваншистки – да изринем тези, за да се отвори опция и за нас в удрянето на кьоравото).

Накратко, аз също като моя приятел от секционната комисия не губя надежда, че дори ББ-истите да победят днес, победата им ще е пирова.
За първи път от 10 години сработва формулата Всички срещу Партията на властта и Властта на партията!
А подпорите, патрЕотите, петите колела, златните пръсти и партиите-идиотки на Партията на властта и Властта на партията или ще останат извън парламента, или ще са там рехава групичка…

Така че, както ми се чини (или както ми се ще), ледът се пука!
Може би наистина на тези избори трудното ще се осъществи.
И ще дойде ред на по-трудното – лекуването на България от загубеното и профукано десетилетие на Под Егото!

                                                                         Николай Слатински                 Image title                                                                                         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Как се изгражда бизнес за $37 МИЛИОНА с Михаил Стойчев! Възход, Падение и Завръщане с Лазар Ангелов… Защо мъжете са по-слаби от всякога!

Следваща статия

Пред очите ни се случва нещо много неприятно за манипулаторите на този хазарт!

Други интересни