Първо прочете това нещо, което си е абсолютно нищо, но е откровен опит за цензура върху медиите

Автор: Няма коментари Сподели:

Първо прочете това нещо, което си е абсолютно нищо, но е откровен опит за цензура върху медиите:

Правен свят“:

„Заради изготвянето на единни мерки срещу медийни „атаки“ срещу съдии членовете на ВСС с предложения за дефиниция на „нарушаване на независимостта на съдебната власт“ до октомври. За установяването на единни критерии, по които да се съди кога дадена публикация руши авторитета на съдебната система, съдебните кадровици ще участват и в обучения по „кризисен ПР“

Във вторник (15 май) съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие становище по две медийни публикации – в „Правен свят“ и в агенция „ПИК“ – които според кадровиците нарушават независимостта на съдебната власт, освен това членовете на Колегията се обединиха около идеята, че в бъдеще ще изготвят и единни критерии, чрез които да могат да отсъждат кой материал представлява атака срещу магистрати и кой не. На същото заседание членовете на съдийската колегия приеха и конкретните стъпки, предложени от Комисията по правни и институционални въпроси към ВСС, чрез които ще се градят въпросните единни критерии – те обаче не станаха съвсем ясни.

От протокола от последното заседание на  правната комисия към ВСС обаче се разбра, че стъпките са следните –  всички членовете на Съвета трябва да изготвят индивидуални предложения относно дефиницията на понятието „нарушаване на независимостта и авторитета на съдебната власт“ до 15 октомври 2018 година, съдебните кадровици ще преминат и обучение в областта на кризисния PR (вкл. практически модули за повишаване на комуникационните умения и компетентност при медийни изяви и участие в различни медийни формати)... При изготвянето на единни критерии за реакция при засягане на независимостта на съдебната власт от медийни публикации освен това ще бъде указано от страна на съдийската колегия на ВСС към административните ръководители на съдилищата при постановяване на съдебни актове по дела от обществен интерес, да се изготвят прессъобщения, както и да се осигури възможност, чрез сайта на съответния орган на съдебната власт или пред представители на медии, при изразено желание, съдията-докладчик писмено или устно да обясни мотивите на решението си, с цел недопускане на негативни медийни кампании или публични реакции, както и разграничаване на формалната от моралната страна на акта.

За всяка негативна реакция/публикация в регионалните медии, във връзка с дейността на съда или на конкретен съдия, ръководителите на органите на съдебната власт ще трябва своевременно да уведомяват правната комисия на Съвета.

Отделно  дирекция „Правна“ ще трябва да проучи приложимата съдебна практика в българското и европейското законодателство, във връзка с „определянето на критерии, въз основа на които да се очертаят елементите на конституционните гаранции за „независимостта на съдебната власт“, както и стандартите, при които се счита, че авторитетът и независимостта са накърнени“, в срок до 30 юни 2018 г...

Отдел „Публична комуникация и протокол“ също така ще организира и среща с представители на съсловните и професионалните организации на медиите, на която да се обсъди възможността за провеждане на конференция с участието на представители на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, медии и експерти в областта на приложимото право, както и представители на ЕК в България за приемане на Правила (Принципни положения), регламентиращи елементите на конституционните гаранции за „независимостта на съдебната власт“ и стандартите, при които се счита, че авторитетът и независимостта са накърнени.

Накрая правната комисия препоръчва на представляващия ВСС и постоянните комисии да инициират пресконференции, брифинги и интервюта по актуални теми от дейността на Съвета и колегиите, както и въвеждане на практика за провеждане на периодични срещи с медиите.

Това, което прочетохте е някакъв безумен дърварски опит за налагане на цензура, заради някакво „нарушаване на независимостта на съдебната власт“, което нарушаване, според съдиите, идвало от публикации в медии срещу съдии и поставени от тях съдебни актове.

Такова несмаслено упражнение надали подхожда на лица, като съдии, които априори би трябвало да са интелигентни, широкоскроени и прозорливи, за да им е ясно, че никой ни от Брюксел, ни от Западните Балкани, ни от Сейшелските острови ще им се върже на щенията за ограничаване на медийната свобода.

„Дефиниция за нарушаване на независимостта на съдебната система“ щели да мътят съдиите. За да заклеймяват определени журналисти, които вадят на показ бакиите на съдилища, съдии и постановени от тях актове.

А с „дефиниция за нарушаване на независимостта на журналистиката“ какво правим, а, драги ми, съдии?

И без това всеки журналист, дръзнал да ви извади бакиите наяве, когато ви падне на мушката в съдебна зала е опраскван така, както се изисква от Ония, от които вие, хич, ама хич не сте зависими!

Що за безумие творите изобщо? Първо си вижте насраните гащи от рушвети, преплетки, поръчки и нерядко чиста некадърност, и после се пънете да налагате „елегантна“ цензура върху журналистите!

И какво следва сега, след като си натъкмите „дефиниция за нарушаване на независимостта на съдебната система“? Ще ме спрете да се подигравам на „съдията любовник“, дето е направо турнат като истински „случаен подбор“,  или да снимам луксозния автомобил на шефката му, ще ме спрете да питам една друга кадърница шефка съдийка от какъв зор разрешава да ми ровят трафичните данни, ще ме спрете да публикувам коментари за безобразни присъди и действия на съдии, ли?

Аре, бе!

И, впрочем, за каква „независимост“ на съдебната система плещите, че не разбрахме? Независимост от Боко, Шиши и Пеевски ли?

Не се излагайте!

Между вас има и читави съдии, но от „кариерни“ и „правилни“, дето само се чудят на кого по напред да се подложат, покрай сухото гори и мокрото!

П.П. И понеже сте много отворени, и мъдрите „дефиниции“, заради Пик и Недялко Недялков, айде, вземете и прочетете делата, които той заведе срещу мен и сайта АФЕРА, затова че претърпял болки и страдания, защото съм написала, че прави фекална „журналистика“ като кюфте, пържещо се в тиган и, че е свързан с вестник Галерия и Алексей Петров. И вижте как „дефинирани“ съдии ме осъдиха през просото по безобразен начин, и хич не им дремеше за фекалната журналистика, която отричах в коментарите си хич не им дремеше, че свидетел доказа написаното от мен за причастието на Недялков към „Галерия“ и Алексей Петров. Смешници! Хак да ви е сега журналистиката на Недялко. Носете си го на рамо!

                                  Afera.bg                                 http://afera.bg 

Предишна статия

Против проекта на ГЕРБ са Камарата на архитектите и Сдружението на общините…

Следваща статия

ПОКАНА – “ЗАБРАВЕНИЯТ ГЕНЕРАЛ”

Други интересни