Организация разкрива подробности за укритите милиони на Пеевски

Автор: Няма коментари Сподели:

Организация Българския таен революционен комитет сигнализира всички държавни институции и медиите за укритите милиони на корпулентния бизнесмен Делян Пеевски. Писмото бе изпратено и до редакцията на Фрог нюз.

 Любопитното е, че още през 2013 година в  разследване на  noresharski.com бяха подробно описани 99 имота на Пеевски и майка му Ирена Кръстева, определени не като офисни, а като жилищни. Гражданско сдружение БОЕЦ пък многократно сигнализира прокуратурата за имането на депутата от ДПС, но от държавното обвинение до този момент отказват да извършат проверка какъв е произхода на средствата му. В същото време старателно се атакуват единствено  сочените за опоненти на Пеевски. Прокуратурата и КОНПИ запретнаха ръце, за да проверят произхода на парите на Иво Прокопиев, например, като наложиха запор на не малка част от имуществото му. 

Любопитно  ще е да се види дали този път обвинението ще провери сигнала срещу Делян Пеевски или ще си затвори очите като сляпата Темида. Ето какво се казва в разследването  на комитета:

 НА ВНИМАНИЕТО НА:

 ПРЕЗИДЕНТ НА РБЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ

 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

 МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ

 ГЛАВЕН ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ

 МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

 ИЗП. ДИРЕКТОР НА НАП ГАЛЯ ДИМИТРОВА

 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КПКОНПИ И ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ИВАН ГЕШЕВ

 СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

 

                                                          СИГНАЛ

 От Българския таен революционен комитет, относно укрити милиони от лицето ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ, депутат от ДПС

 В последно време ръководството на държавата непрекъснато говори за повсеместна борба с корупцията. Премиерът Борисов ни убеждава, че ще води непримирима борба с това уродливо явление. Като действие в тази посока се посочва публичният арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

 Ако премиерът Борисов, главният прокурор Цацаров, шефът на КПКОНПИ Георгиев и на спецобвинението Гешев са искрени, когато обещават мащабна война на корупцията, нека се заемат с казуса „Пеевски”. От доказателствата, които ще изложим по-долу е видно, че депутатът от ДПС е плащал милиони за имоти, без да има ясен произход на парите, както и сведения за платени данъци. Няма да казваме по кои точки и алинеи подобни действи се квалифицират като престъпление, съответните оторизирани лица знаят това. Остава да спазят закона и да започнат разследване на ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ. 

                                                            ФАКТИТЕ

 През 2009 год., физическото лице Цекослава Генова продава на „Алфа Медия Груп” ЕООД, недвижим имоти в кв. „Горна Баня.” Дружеството се представлява от Павлина Стефанова Николова. Всички са наясно обаче, че истински собственик е Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Самата Генова е тяхна приближена и подставено лице по сделката. Тя участва и в други техни дружества.

 Първият имот в кв. „Горна Баня”, който закупува дружеството, е с площ от 2 150 квадратни метра. Върху него са построени две сгради. Едната къща е триетажна, в нея има сауна и басейн. Другата постройка от 109 кв.м. се води за обслужващ персонал.

 Продавач на имота е Цекослава Красимирова Генова. Баща й, Красимир Генов, се свързва с това, че е бил собственик на 50% от ДЗЗД (дружество, регистрирано по Закона за задълженията и договорите) „Бултех”. Това дружество е имало сключен договор с Мини „Марица-Изток” за 5 000 000 лева за доставка на машини.

 По Нотариален акт, земята, заедно със сградите е продадена на „Алфа Медия Груп” ЕООД за сумата от 700 000 евро, която е преведена по банков път. Видимо от финасовите баланси и отчети на „Алфа Медия Груп” ЕООД по това време, дружеството не е разполагало с такива суми. Напротив, в единият от балансите е на загуба. Никъде купувачът не посочва произхода на средствата, с които е закупил имота.

 През 2011 год. „Алфа Медия Груп” ЕООД купува съседен имот на горния в кв. „Горна Баня”. Имотът представлява земя от 622 кв.м. и две постройки върху него, които малко след покупката са разрушени. Продавач по тази сделка е Борис Владимиров Пилософ, който е син на шефа на Фонда за лечение за деца – Владимир Пилософ. Борис Пилософ се свързва и с множество измами с ДДС, както и с прехвърляне на фирми с огромни задължения на неграмотни роми. Свързан и приближен е и на известния сикаджия Румен Николов-Пашата. Сделката е за 25 000 евро, която сума „Алфа Медия Груп” ЕООД е превела директно в ДСК банка за погасяване на ипотеката, която е имал Пилософ.

 По-късно в имота е построена сграда от 155 кв.м., съгласно издадено Разрешение за строеж.

 И при тази сделка „Алфа Медия Груп” ЕООД не е посочила произхода на средствата си и видимо от финансовия отчет, дружеството не разполагало с такива финансови средства.

 Следват няколко поредни сделки, в които свързани с Пеевски и майка му фирми си препродават имота, а именно:

 През 2014 год. „Алфа Медия Груп” ЕООД продава и двата имота на „Балканска Медийна Група”, която е собственост на Ирена Кръстева. Единият имот е купен от дружеството на Кръстева за 726 000 евро, а другият за 463 000 евро. Имотите са платени по банков път, без обаче да се посочи какъвто и да е било произход на средствата за закупуването им.

 Следва нова препродажба на тези два имота, отново между свързани с Пеевски фирми. През 2016 год. имотите са прехвърлени от „Балканска медийна компания” ЕАД на „НСН Инвестмънт” ООД. Дружеството се представлява от приближения на Пеевски Александър Георгиев. И двата имота са закупени за 814 450.00 лева, без включен Данък добавена стойност. Тази продажна цена е значително по-ниска от извършените преди това покупко-продажби, независимо, че е логично след извършените подобрения пазарната цена значително да се е повишила. В случая „Балканска Медийна Компания” на Кръстева продава на загуба. Интересно е, че в Нотариалния акт не се посочва как и с какви средства ще се заплатят имотите, както и техният произход, а е цитиран Договор между страните от 09.05.2016 год., където е уговорен начина на плащане. Според написаното в нотариалния акт, този договор е представен при Нотариуса по сделката – Валентина Механджийска. Собственик на „НСН Инвестмънт” ООД е офшорна компания, регистрирано в ОАЕ с наименование „Интръст Лимитид”.

 През 2017 год. Делян Пеевски учредява ново дружество с наименование „ИНТЕРТРЪСТ” ЕООД. Той е едноличен собственик на капитала. Капиталът на дружеството е 4 000 000 лева и внесен от Пеевски изцяло при учредяването му в Първа Инвестиционна Банка. Един от членовете на Съвета на директорите е отново Александър Георгиев.

 През ноември 2017 год. (30.11.2017 год.) „ИНТЕРТРЪСТ” ЕООД купува имотите в кв. „Горна Баня” от „НСН Инвестмънт” ООД общо за сумата около 540 000 евро, която отново е доста по-ниска от предишните сделки.

 Тук отново в нотариалния акт не е посочен произход на стредства, а пак е посочен Договор между двете страни, където е уговорн начина на плащане.

 На адреса, на който е регистриран сегашният собственик на тези два имота са регистрирани още две фирми на Пеевски: „ТЕЛЕГРАФ МЕДИЯ” ЕООД и „ПРЕСТРАФИК” ЕООД. Представляващ всичките дружества е Александър Георгиев.

 Единственият аргумент за извършване на всички тези сделки е „пране на пари”. Заключението е на служители от Държавната агенция „Национална сигурност”. Всички техни опити да се започне разследване по случая са осуетени.

 Съществува информация, че Пеевски проявява интерес и към съседните на тези два имота имоти. Собствениците са притискани и заплашвани да продават.

 През 2014 год. е подаден сигнал от „Коалиция за устойчиво развитие” и група граждани по повод информации, че „Балканска Медийна Компания” ЕАД (собственост на Ирена Кръстева) е придобила имоти чред средства с неясен произход. Става въпрос именно за въпросните имоти. В сигнала се посочва, че „Българска Медийна компания” и Нова Медийна група имат неясно финансиране. Става дума за милиони без ясен произход и неплатени данъци върху тях.

 Управителят на продавача „АЛФА МЕДИЯ ГРУП” – Асен Радулов, също приближен на Пеевски, е викан в прокуратурата, и в обясненията си отрича да има каквито и да е било отношения с Пеевски по повод тези имоти. Което, разбира се, е неистина.

 По тази преписка прокурор е Боряна Бецова от Софийска градска прокуратура. Както се досещате, тя отказва да образува наказателно производство по тези сигнали.

 Бецова е известна с това, че за периода 2009 – 2013 год., когато е градски прокурор, е водила 174 досъдебни производства, от които 156 са приключили с постановления за отказ или спиране.

 Когато Христо Иванов беше съдебен министър внесе предложение за дисциплинарно производство срещу нея, но така и нищо ни се случи. Цацаров я защитава много и в момента тя е върховен прокурор.

 Докумети:

Алфа Медиа Груп ЕООД

Баланс 1 Алфа Медиа Груп ЕООД

Баланс 2 Алфа Медиа Груп ЕООД

https://frognews.bg/novini/organizatsiia-puska-signal-ukritite-milioni-peevski.html

Предишна статия

День Победы 9 мая 1945

Следваща статия

ТАЗИ ВОЙНА ВЧЕРА Е БИЛА, МИЗЕРНИЦИ…

Други интересни