НАЙ-ТЪМНО Е ПРЕДИ ЗАЗОРЯВАНЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

Твърдо против съм Борисов да си ходи от властта! Този филм сме го гледали. Оневиняване чрез поемане на „политическа отговорност“, която на практика в България не означава нищо. Нищо, освен политическа индулгенция за невинност.

Надявам се да звуча ясно и недвусмислено. Което означава, че съм твърдо против решението, призивите и държавно-партийните завери на БСП за свалянето му от власт. Този сценарий е техния – на статуквото, не моят – граждански!

Национално отговорни личности и не малко други разумни хора работят в посока Борисов, престъпната му клика и целева обслужваща полит-клиентела да бъдат арестувани като управляващи и съдени като длъжностни лица. Те добре знаят защо, вие – все още не. Това е единствения признак, който може да убеди мен самия, че живеем в правова държава. Това е и точката на пречупване.

Нищо друго!

И понеже повечето от вас смятат, че това е невъзможно, ще им кажа, че крайната цел зависи много и от поведението на всеки един от нас. Днес ви изглежда недостижима цел, но никога не сме били по-близо да нея, защото инстинктивно вървим в правилната посока. Гражданското общество е живо, когато най-малкият между нас е жив и въпреки изпитанията си не свежда глава. Най-тъмно е преди зазоряване! И ако не искате да дадете шанс на себе си, продължете да крачите сляпо напред, заради много бъдещи поколения.

Черноглед може да бъде всеки! Отчаян – също. Не всеки може да осмисли думите: „Лазаре стани“! И да стане. Не защото сам иска и има сили да го направи, а защото гласът на Бога е гласът на всеки един от нас. Който не го разбира – нищо няма да разбере от подарения му живот…

НИКОЛАЙ МАРКОВ                                                Николай Марков                    http://afera.bg

Предишна статия

ТАЗИ ВОЙНА ВЧЕРА Е БИЛА, МИЗЕРНИЦИ…

Следваща статия

Инаугурация президента России Владимира Путина

Други интересни