”Елхата на прокурорите по делото ”Иванчева” няма да светне…

Автор: Няма коментари Сподели:

Адв. Марин МарковскиИзточник: БГНЕС

Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: ”Аз не съм виновна”. Това каза адвокатът на кметицата на ”Младост” Марин Марковски.

Припомняме, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете задържани, заедно с бившия кмет на “Младост” Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата – Марин Марковски, обвиненията на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

“Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в “Ринг мол” на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично”, твърди  защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път – в нейния кабинет.

“Бизнесменът си прави изводът, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата”, уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка. “Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма”, заяви защитникът на кметицата на “Младост”.

Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше арестувана кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, е заявил, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на задържаната. Въпросният мъж – Петър Дюлгеров, бивш управник на столичния район, не споменавал Иванчева да е видяла как пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й, заяви още адвокат Марковски. Той отрече ръцете й да са светели като „коледна елха”, както преди дни обяви прокуратурата. Тя имала следа от веществото, с което били маркирани парите, само по няколко квадратни сантиметра от външната част на дясната си длан.

„Елхата на прокурорите по това дело ще е много тъмна”, категоричен е Марковски. Той каза още, че според обвинението Иванчева е поискала подкупа на 13 април в столичен мол. За това обаче нямало абсолютно никакви доказателства. Липсвали и записи от охранителни камери, които да показват кметицата да влиза в търговския обект. „В протокола пише, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин е бил само веднъж в кабинета на Иванчева. Тогава тя се държала много хладно и едва не го изгонила”, каза Марковски. И подчерта, че това били думи на самия Ваклин, записани в протокола. Защитата все още не е получила никакви СРС-та, за които се твърди, че има по случая, заяви адвокатът. „Появиха се свидетелски показания от членове на КОНПИ, че те били чули разговори за искане на подкупа”, каза още Марковски.

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане. “Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: “Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта”. Ще се борим за свободата”, завърши Марковски.

https://frognews.bg/novini/adv-markovski.html

Предишна статия

Димитър Стефанов Стоянов, по-известен като Радой Ралин – писател, поет, сатирик…

Следваща статия

Без думи, всичко е ясно, едно огромно сметище навсякъде около нас

Други интересни