БОЕЦ иска отстраняването на Иван Гешев и Пламен Георгиев

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

Отстраняването на прокурора Иван Гешев и шефа на антикорупцията Пламен Георгиев поиска гражданско сдружение БОЕЦ. Причината са бруталните действия на подопечните им по време на ареста на кмета на район ”Младост” Десислава Иванчева.

“На 24.04.2018г. БОЕЦ ще внесем сигнал до ИВСС, Министерството на првосъдието и Парламента с искане за образуване на проверка по повод бруталните  действия на СП и КПКОНПИ при показният арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам. кмета Биляна Петрова, извършен на 17.04 в столицата”, съобшават от сдружението. 

 “БОЕЦ изискваме от институциите, шефа на СП Иван Гешев и председателя на КПКОНПИ, Пламен Георгиев да бъдат отстранени от постовете им, както и да бъде наложен  запор върху имуществото и банковите им сметки до приключване на всички дела по повод този срамен арест! След осъдителната присъда в Страсбург (единствената сигурна) горепосочените да платят присъденото обезщетение, доброволно или чрез публична продан на имуществото им до удовлетворяване на иска”, допълват от БОЕЦ.

 “Дали прокуратурата и КПКОНПИ ще арестуват и държат 6 часа Пеевски на публично място в центъра на столицата с белезници на ръцете и без адвокат?”, питат още от БОЕЦ.

 “В държавата на мафията, в държавата на Борисов, Пеевски и Цацаров съдебната система и институциите са превзети от зависими, нискокфалифицирани и корумпирани калинки , чиято задача е да обслужват интерессите на своите господари, а не да служат на обществото и Правото. За да излезем от това блато трябва всеки да носи персонална отговорност за действията си с които е причинил щети на държавата. БОЕЦ вярваме, че само чрез граждански натиск можем да постигме успехи в битката срещу мафията, а в тази битка Истината е най-силното ни оръжие!”, завършват от сдружението.  

https://frognews.bg/novini/boets-iska-otstraniavaneto-ivan-geshev-plamen-georgiev.html

Предишна статия

Шшшът, че ще ти откъсна ушите!

Следваща статия

Петър Кърджилов за Фрог: Организирана престъпна група прати Иванчева в ареста

Други интересни