НАЙ-СЕТНЕ ПРИЗНАХА, ЧЕ СМЕ ВТОРА РЪКА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Европейската комисия възнамерявала да забрани продажбата на хранителни продукти от големи търговски марки на по-ниско качество в Източна Европа. Възнамерявала.

Каква милост само, мерси.

Телевизиите вяло съобщиха новината – а тя си струва да бъде обговорена: защо продължават да ни смятат за втора ръка, защо десет години ни пробутват боклуците си?

Къде е господин Ю – Лигавият Целувач?

Какво толкова подкрепяте ударите в Сирия – подкрепете най-сетне собствения си народ?

Какво „помирявате“ Западните Балкани – помирете хитреците от ЕС поне с някакъв приблизителен морал.

Защо обаче Брюкселските Вампири смятат, че българите са втора ръка?

Ето ти тема за анкета.

Първият възможен отговор може да е: Защото българските управници се държат налудно сервилно с тях.

Нашите политици не виждат по-далеч от носа си, обаче бързо се изхитриха и започнаха да говорят главно за Бъдещето – макар че за тях то е някаква неясна пихтия.

Тихомълком свиха този номер от „онова“ време – когато ни караха да пребиваваме повече в Бъдещето, за да не забелязваме Настоящето.

Добри ученици се оказаха в дивотиите.

Един скорошен пример: по Великденските празници ни показаха кадри от влакове, в които пътниците, натъпкани като сардели, изглеждаха така, сякаш ги отвеждат към лагерите на ГУЛАГ.

Ден по-късно обаче вестниците на Властта използваха голямата баданарка и оповестиха, че съвсем скоро, в близкото Бъдеще, сарделите ще пътуват от София до Бургас само за три часа.

Ако обичате, престанете да мрънкате.

Комунистическата доктрина твърдеше, че парите, например, ще отмрат окончателно в началото на 80-те години на миналия век.

Много ги подиграваха тогавашните управници за тази фантазия – но се оказа, че в известен смисъл те познаха, макар и със закъснение: трийсетина години по-късно парите наистина отмряха за немалка част от народа.

Ако не вярвате, питайте един пенсионер – пари ли са 200 лева на месец.

Те са съвсем друго: покана да се омиташ вече от този свят, да не се моташ наоколо и нахално да тикаш в очите на Властта клетия си живот.

Веднъж показаха една женица – телевизиите мрат да използват такива като нея като илюстрация към поредната си банална тема: питаха я как пазарува, прави ли си предварително сметки, преди да отиде в магазина.

А тя викна: „Не, каквото ми хареса, си го вземам!“ и се захили идиотски.

В този момент момичето с микрофона се сети да попита, колко, всъщност, е пенсията на възторжената дама, която си вземала каквото й хареса.

А тя рече: „310 лева!“ – и се оцъкли, понеже схвана каква глупост е изръсила.

Обаче казаното си остава в нелепата социология, която телевизиите ни натрапват непрекъснато, ето как: в страната, която председателства ЕС, част от хората си вземат, каквото им хареса.

Няколко дни по-късно забиха нов пирон в ковчега на дърварската пропаганда: 33 хиляди души у нас имали заплата над 5 хиляди лева, за последните 4 години броят им се увеличил с 50 процента.

Тези 50% трябва да шашнат публиката, когато Настоящето се боядисва с розова боя.

Както и ония 33 хиляди души – въпреки че те са прашинка в сравнение с милионите бедняци, които се тътрят някак към Бъдещето.

Обаче, в желанието си да се харесат на Властта, някои медии вече са напълно обуначени и дори не схващат какво правят.

КЕВОРК КЕВОРКЯН                                                     http://afera.bg

                                                            Кеворк Кеворкян

                                            https://www.facebook.com/kevorkkevorkianVN/

Предишна статия

Проф. Слатински: Трагична е илюзията, че живеем в демокрация…

Следваща статия

17 АПРИЛ 2018 ГОДИНА – СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ

Други интересни