…САЩ играят по нервите на Путин, той няма да реагира

Автор: Няма коментари Сподели:

                   Mажд Алгафари

САЩ и съюзниците им играят по нервите на Владимир Путин. Той, обаче няма да реагира. Това каза пред Фрог нюз преводачът Мажд Алгафари. 

Ето какво още сподели той във връзка атаката срещу Сирия от тази нощ:

– Г-н Алгафари, очаквате ли да има още удари срещу Сирия?

 – Ударът на САЩ и техните съюзници срещу Сирия свърши. Това беше. Мисля, че повече няма да посмеят. Целите на тази атака са няколко.

 – Кои са те?

– Една от тях е да се изпита търпението на руския президент Владимир Путин. Искат да видят каква ще бъде неговата реакция, когато се удрят сирийски , а не руски обекти. Правят си експеримент дали Путин ще скочи. Другата цел е да се разгромят тези складове, за които се твърди, че има химическо оръжие. След това, като трябва да се направи международна експертиза, американците много лесно ще кажат:  Ми то няма как да се докаже, че е имало обгазяване на населението. Ще се замаже положението с несъществуваща химическа атака. Третата цел е да се покаже пред света, че това са страните, които някой ден ще ударят района. Това са САЩ, Великобритания и Франция.

 – Защо Германия се оттегли в последния момент от коалицията срещу Сирия?

– Германия по принцип от известно време поддържаше нещо като неутралитет. Нито да, нито не. Те смятаха до последния момент, че САЩ няма да тръгне на такава атака. След като усетиха, нещата загрубяват и че се използват компромати и лъжи, решиха да се оттеглят. Все пак в голяма степен Германия е ЕС.  А ЕС няма достатъчно средства и сили да влезе във война.

 – Правите ли връзка между атаките от тази нощ и случаят „Скрипал“?

– Атаките от тази нощ и случаят „Скрипал“ са навързани. Сега общественото мнение изцяло се насочва към Сирия. Всички забравиха да говорят за Скрипал, за химическата атака в Сирия, за терористичните групировки.

 – Как очаквате да реагира руския президент Владимир Путин?

– Путин се вслушва в мнението на доказани дипломати. Те няма да позволят на Русия да отговори на атаката на САЩ, Великобритания и Франция. Няма да се поддадат на провокацията. Това, което може евентуално да ги провокира да скочат е абсолютна агресия на щатите. Случилото се тази нощ е все едно Израел да удари някой обект в Сирия. Голяма работа!

 – Мислите ли, че ще се стигне до истинска агресия от страна на САЩ?

– Очаквам, че ще има такава. Ако не днес, утре. Рано или късно ще стане. Русия тогава ще се намеси както се казва веднъж и завинаги.

 – Колко години ще продължи конфликта в Сирия?

– Навремето казах, че случващото се в Ирак ще продължи 50 години поне. В Сирия е същата работа.

                                                     Интервю на Катя Илиева

https://frognews.bg/novini/majd-argafari-pred-frog-sasht-igraiat-nervite-putin-toi-niama-reagira.html

Предишна статия

Излизането от тази хватка не става със срамни договори нито с празни надежди!!!

Следваща статия

ТИЯ ЛУДИ ЛИ СА, КАКВО ИНТЕРЕСНО ИМА ВЪВ ВОЙНИТЕ?

Други интересни