Татяна Дончева: Пеевски държи на каишка половината от министрите

Автор: Няма коментари Сподели:

Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма, коментира в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя направи безпощаден анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора.

“Последният истински разбирач в системата на затворите почина преди две години – това бе ген. Петър Василев. В последните 10 г. там цари кадрова криза, която се задълбочава. Зам.-министър там е от квотата на патриотите, който има странна биография, но никога не е работил в системата на затворите. Е, него са го харесали за заместник на системата, от която си няма хабер понятие. Примерите за некадърнци са много – министъра на правосъдието примерно не е работила в него, финансовият министър пък се отнася презирително и подигравателно към всички. Един от последните кадърни спецове в системата на затворите беше братът на Пламен Орешарски Милети, когото уволниха само защото му бил роднина. Сега сектора е поверен на пълни неграмотници”, коментира тя хаоса по повод на бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор.

Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години. “Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани”, каза още лидерът на “Движение 21”.

Според нея политическите назначения на некадърници продължават. “Давате държавата на мутрите да я управляват и после казвате: Ау, какъв ужас! Днес вият като линейки едни журналисти и политолози, които активно съдействаха всичко това да се случи. Сега се ослушват и казват: “Я, тука няма да разваляме сделките на Пеевски”. Защо? Ами защото Пеевски държи на верижка половината кабинет”, категорично отсече Дончева и допълни: “Борисов се е натресъл в цялата тази ситуация и няма как да се справи”.

„Няма как да бъде измислено правителство, по-зависимо от външни интереси. Когато външните интереси ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, миналото, вие сте абсолютно прочетена книга”, категорична беше тя.

https://frognews.bg/novini/tatiana-doncheva-peevski-darji-kaishka-polovinata-ministrite.html

Предишна статия

СНИМКАТА! ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НА БОКЛУКА…

Следваща статия

Проф. Слатински: Всеки ден в България започва да е 13-и, петък…

Други интересни