КАЗАХ ЛИ ТИ АЗ …

Автор: Няма коментари Сподели:

Арсен Люпен стана тази сутрин по-рано от обикновеното, защото искаше да гледа по сутрешните блокове репортажите за своето бягство от затвора онзи ден. Още миналата година той предупреди, че ще бяга.

– Казах ли ти аз – промълви през зъби на Цецка Цачева, която му се пулеше от студиото на една телевизия.

Запали си първата цигара за деня. Направи си кафе, сложи една лъжичка захар и се настани на дивана. Заслуша се в предположенията на журналистите… в отговорите на министрите. Ха-ха, изсмя се той зловещо – те не знаеха, че той цяла година копа с кафена лъжица тунел от килията до Владайската река, където го чакаше лодка…. беше чел учебника на Граф Монте Кристо по бягства от затворите. За всеки случай беше прокопал и тунел до Централната гара, където го чакаше един влак, но на него не разчиташе толкова…

Един ден, обаче, седмица преди срещата с лодката, Арсен тръгна от кухнята, където работеше, към килията си. В джоба си беше скрил комат хляб, едно русенско варено, два кренвирша и едно пържено кюфте – запасите ги трупаше в килията, та да има за из път… И попадна на най-злата чистачка в целия затвор – Голямата Пена. Той и един Задръстеняк от долния етаж се оказаха на пътя на парцала й. Задръстенякът стъпи на току-що измитото и тая като се разкрещя…. настана гробна тишина в целия Централен Софийски затвор, двама рецидивисти-убийци припаднаха, Ханибал Лектър се задави с фъстъците, които дъвчеше, петима джебчии горко се разплакаха…

Голямата Пена ги подгони с метлата по коридорите, по коридорите, та чак до главния вход. Те бягаха, спасявайки се от справедливият й гняв и изведнъж се оказаха на улицата, между колите. От страх за живота си се метнаха в един Фиат, изхвърлиха шофьора, който чакаше жена си, която си избираше сутиен в близкото магазинче и потеглиха… Така стана.

– Кво се праят, че сме стреляли – каза си Арсен Льопен – по кого да стреляме, те половината надзирателите бяха на тийм билдинг, а другата половина на купон за Великден, това беше само ауспуха на скапания Фиат…..

Отвори русенското варено, отчупи от хляба, извади един тефтер и взе да чертае някакви планове…

Започна подготовката за новия удар. Една къща в Банкя.

                                                 Виктория Тинтерова                    http://afera.bg

Предишна статия

Иван Петров адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 -2008/ казва…

Следваща статия

Патриарх Неофит заедно със Синодалните митрополити отслужи Водосвет в центъра на храм „Св. Александър Невски”

Други интересни