България не е вземала решение да гони руски дипломати от страната…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Към момента няма промяна. България не е вземала решение да гони руски дипломати от страната“. 

Това заявиха за БГНЕС от министерството на външните работи. По-рано днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви във Варна, че 14 страни-членки ще изгонят руски дипломати заради скандала с бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, подложени на въздействието на нервно-паралитичен газ в британския град Солсбъри на 4 март. 

До този ход се стигна, след като британският премиер Тереза Мей се обърна към другите европейски лидери на срещата на високо равнище в Брюксел, за да ги призове да подкрепят оценката на Великобритания, че Русия е виновна. 

28-те държави-членки на ЕС излязоха с декларация, че са се съгласили, че е много вероятно Русия да бъде отговорна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на 4 март и наредиха изтеглянето на посланика на блока в Москва. 

Германия, Франция и Полша досега казаха, че всяка от тях ще изгони по четирима руски дипломати, Чешката република и Литва – по трима, Италия, Дания и Холандия по двама, а Латвия – един. 

Още в събота се появи информация в британския печат, според която България ще изгони руски дипломати от страната ни. Тогава от външно министерство заявиха, че София няма такива планове за момента.

                   Прочети още на:              http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4575946/

Предишна статия

КАКВО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ВЪВ ВАРНА? НИЕ СМЕ БРАВОС…

Следваща статия

Изложбата „Златното руно Пътят на Аргонавтите“ е представена чрез мита за аргонавтите

Други интересни