Пловдивската трагедия – знак за бездействието на институциите

Автор: Няма коментари Сподели:

Цвета КириловаИзточник: БГНЕС

Липсата на правосъдие предизвиква хората да бъдат все по-бдителни и все по-враждебни. Това може да се превърне в масова тенденция, защото реално няма правосъдие и няма кой да наложи законите. Това каза Цвета Кирилова от ”Сдружение Азбукари” и подчерта, че в България няма добро прилагане на законите.

Ние нямаме никакви работещи системи, допълни тя  Bulgaria ON AIR, коментирайки убийството  в Пловдив.

“Тези неща се решават в съда. Евентуално след присъда може да се търсят гледни точки и да се правят протести. Дано да не се окаже, че добрият е лошият. Защо докторът не отиде веднага в полицията и не призна какво е направил? Няма го момента на самопризнанието. Не може сами да раздаваме правосъдие”, отбеляза режисьорът Съни Сънински.

Трагедията коментира и треньорът на баскетболния отбор “Левски” Тити Папазов. Според него преди да бъдат изяснени всички подробности по случая, цялата държава ще бъде на страната на д-р Димитров.

“Хората вече разчитат сами да раздават правосъдие. Няма човек, който посред нощ в състояние на стрес и при наличието на децата си да реагира спокойно. Едно е сигурно – имаме две човешки трагедии – на убития и на доктора. Мощната реакция на хората може да помогне да се промени мярката на медика. Това, че законите не се изпълняват и престъпниците живеят ненаказани е големият проблем”, изтъкна Папазов.

https://frognews.bg/novini/tsveta-kirilova-plovdivskata-tragediia-znak-bezdeistvieto-institutsiite.html

Предишна статия

KОЛКО НИ СТРУВА НАША ПЕРСОНА В ХОЛИВУД?

Следваща статия

Бонев: Протестът в Пловдив е пример, как властта не може да управлява кризи

Други интересни