Николай Марков размисли – 17 02 2018

Автор: Няма коментари Сподели:

                                              Nikolai Markov

„Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от проявата на нетолерантност, намерила израз в провеждането на Луковмарш. Генерал Христо Луков е поддръжник на нацизма, който проповядва омразата и несправедливостта, а не човек, заслужаващ уважение”

Започвам да мисля, че в посолството на САЩ в България работи администрация, която произлиза само от тексаските фермерски полета. Хванати са с ласо от някой известен каубой и са ги качили на самолета към българския военен окръг. Нямало е изискване да владеят четмо и писмо и вярват, че подсвирването и удар с камшик по гърба на говедата е достатъчно да вървят в правия път към кланицата!

Уважаеми американски бюрократи,
хайде вече да отворим букварите от “А” и “Б” и да прочетем това онова от вековното развитие на света. Историята на тази планета не започва от вчера, като вашата. Краварите от Тексас няма как да знаят, че когато забраняваш политическо движение, партия или подобна инициатива, на практика го правиш още по-силно. Катализираш бъдещи политически катастрофи с неясни последствия. Сплотяваш не само съмишленици, но и техни кротки почитатели. Схващате ли? Тези сложни обществени уравнения се решават по съвършено противоположен начин.

Трябва ли да ви припомням, че от целия свят САЩ последни отвориха границите си за евреи, когато те бяха избивани не от българи. Това не е ли форма на пасивно съучастие на нацистите? Кой има по-голяма вина – ние българите, които не убихме един евреин, само защото се е родил такъв или вие, които забавихте достатъчно дълго отварянето на границите си специално за тях и като следствие от това погинаха хиляди невинни души?

Днес твърдите, че вашето посолството е “натъжено и загрижено от проявата на нетолерантност с провеждането на Луков марш.” Твърдите, но какви са фактите! Колко евреи уби генерал Луков? Колко смъртни присъди подписа със собствената си ръка? Откога и за традиционната демокрация наказателната отговорност не е лична, а може да се прилага и заради идеологически убеждения?

И не на последно място. Парите и други активи на Нацисткия Райх, преди включването ви във войната, не вървяха ли през американски банки и икономика? Казвате, че Луков не заслужавал уважение, а това ваше поведение заслужава ли? Не се ли включихте като клиентела – последни и с огромно закъснение в крайната фаза на войната, когато разбрахте, че руснаците и без вас ще обърнат хода? В крайна сметка не помните ли как и кога САЩ бяха вписани като “велика сила”?

Натъжено и загрижено ви е днес. И българите се чувстваме така, като слушаме и вече дори не преживяваме вашите пословични глупости. Не защото сме фашисти или комунисти, каквито ни сочите назидателно с кривия си пръст, а ние никога не сме били. Защото дълбоко и с гените си съзнаваме лицемерието на този свят, неговата преходност и суета! Подадохме ви пръст, за да усетите добронамерения пулс на българите, а вие решихте да ни отхапете ръцете, само защото не разбирате, че от кравар дипломат не става…

                                              Nikolai Markov

Нямаше да бъда рязък, ако бях видял грам смирение от някои родени наглеци, идеологически българоубийци!

Този дребен небългарин с блатната комунистическа фамилия Жаблянов знае ли, че веднага след “освобождението ни от фашистко робство” портретите на Васил Левски, Христо Ботев и всичките ни национални герои са свалени от класните стаи в училищата и са заменени с портрети на Сталин, Тито, Енвер Ходжа и редица други комунистически идеолози, нямащи нищо общо с българската държава и нация?

Ако днес някой дойде в България, свали портретите на националните ни герои и ги стъпче с мръсните си крака, пак ли ще го наричаме “спасител” и “освободител”? От националната памет ли ще ни освобождава? И въобще, някой от тези плиткоумни червени идеологически вампири-послушковци знае ли, че ние от хилядолетия сме българи, а не руснаци нито съветски люде? НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ.

Никак не съм забравил и няма да забравя загиналите руски, румънски, финландски, украински и други войни за Освобождението ни от смъртната хватка на Османската империя. Няма да забравя и фактът, че броят на дедите ни, които оставиха костите си по бойните полета е по-голям в пъти от броя на убитите руски войници през цялата война, но има граници във всичко и задължителна лична хигиена…

                                              Nikolai Markov

Разговарям лично със стотици хора всеки месец – интелектуалци, бизнесмени, банкери, журналисти, учени, полицаи, магистрати, живеещи в България и извън нея граждани, случайно срещнати хора. Всички с различни професии, степен на образование и ниво на личен интелект.

Това, което свързва тези души е общото им убеждение, че в България се случва дълбока политическа несправедливост. Нарушени са основни граждански права от страна на законодателната, съдебната и изпълнителната власти. Всички отричат по свой начин обществения договор върху който се гради нашето общество и вярват, че този процес на разруха е необратим! Причините са толкова разнообразни, че се свеждат до една – препълнените гробища от трупове на възрастните ни майки и бащи, хиляди млади хора и невръстни деца. Без време. Всичко това от липса на елементарно качество на живот в европейска държава.

Ще спра до тук, не защото не мога да задълбоча разговора, а защото предпочитам да го заобикалям.

Проблемът е, че и когато го заобикалям отново катастрофирам с реалностите.

България е държава която съществува от хиляди години – най-старата в цяла Европа. Няма как една държава да съществува, ако цялата икономика е в ръцете на триста човека. Това е бомба със закъснител, която със сигурност ще взриви тази държава и за съжаление външни сили ще се възползват отново от глупостта ни. Глупост, която ражда бездействие и страх да изградим справедливо общество, върху основата на морални добродетели, а не върху фалшиво презентирана като добродетел човешка алчност…

                                                                               https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

Best Romantic Panflute Of Leo Rojas

Следваща статия

Наслаждайтесь Восхитительной Музыкой

Други интересни