Товарищ Дельян Славчевич, верни деньги! Будь мужиком!

Автор: Няма коментари Сподели:

680 млн евро е дългът на Делян Пеевски към Внешторгбанк и въобще към Москва. До януари 2018 г. депутатът-олигарх е върнал 168 млн евро. Това съобщиха за Фрог нюз източници от специалните служби. Грандиозната сума е сбор от предварителни комисисионни и стимули.

Те били давани на високопоставени български политици, за да подкрепят проекта Южен поток. Нещата обаче се закучиха, президентът Путин оттегли Русия от газовата тръба през 2014 г, която трябваше да минава през България и да стига до Италия. Раздадените пари обаче не са върнати, а в Москва едни хора настояват, че е справедливо това да стане. Няма Южен поток – няма хонорари. Делян Славчевич е център на внимание в този сюжет, защото лично настоял да е разкешвача в схемата. Сега му се налага да се отчете пред строгия благодетел. В списъка с получатели на „бонуси“ са бивш президент, трима премиери, министри, политици…

Близо 70 млн долара пък са формирани от завъртяна далавера на Славчевич с братя Велчеви. Става дума за бонд на такава стойност, който включвал облигации от КТБ в притежание на руската Внешторгбанк. Славчевич убеждавал руснаците, че гарантира връщането на тези пари, но схемата след това се объркала и сега от ВТБ прибавили сумата към общия сбор.

Парите могат да бъдат събрани само по два начина, шегуват се запознати. Първият е Борисов да даде всички обществени поръчки на Пеевски. Но така ще ощети други свои приятели и партньори, което не е безопасно. Вторият начин е Делян Славчев Пеевски да спечели всички джакпоти на ВасилБожковите лотарии до 2025 година. Което не е невъзможно, защото майка му е била шеф на Тотото и знае неща, които малцина знаят. В Москва обаче не си падат по чакането. 

Важно уточнение: Много е трудно да се предоставят доказателства за горната информация (в случай, че Борисов, Цацаров или Пеевски поискат такива), защото когато се дават рушвети на управленци и политици не се подписват официални документи. Информацията обаче обикаля бизнес и политическите среди отдавна. В този аспект тя е факт.

https://frognews.bg/novini/tovarisht-deljian-slavchevich-verni-denjgi-budj-mujikom-2018-02-16.html

Предишна статия

МИНУТИ ЗА ПОЕЗИЯ

Следваща статия

Мръсна българска история: Радев застраши любовта между Парис и Хубавото Ленче…

Други интересни