Борисов за сваления самолет: Конфликт НАТО – Русия не води до нищо добро!

Автор: Няма коментари Сподели:

“В никакъв случай, когато НАТО – в лицето на Турция, и Русия са в такъв конфликт, това не е добро, не е приятно и не води до положителни резултати”, заяви пред журналисти в Китай премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

В коментар за сваления от Турция руски самолет министър-председателят заяви, че “инцидентът идва в много лошо време”.  “Ние сме полагали много усилия с външния министър, с военния министър, с дипломация да направим така, че да не бъдем провокирани в нашето въздушно пространство”, каза още Борисов и припомни случая сотказания достъп до българското въздушно пространство на руски самолети.

“Таман ще видите през какво съм минал аз преди няколко седмици, нали тогава имаше сигнали, имаше какво ли не, ходих да ме разпитват в прокуратурата”, каза още премиерът. С тези думи той припомни сигнала на “Протестна мрежа” за това, че Борисов е издал държавна тайна в свое изявлението, когато каза, че е разрешил прелитане на руски самолет, нарушавайки ангажимент към НАТО.

Министърът на външните работи Даниел Митов, който също е част от българската делегация в Китай, коментира извънредното заседание на НАТО по проблема. Той обясни, че то не е по точката, която гласи, че държавите се съветват, ако териториалната цялост, сигурността или политическата система на някоя от тях бъдат заплашени. По думите му заседанието се свиква по искане на Турция, за да бъде получена повече информация и подробности за инцидента.

“Нека съберем всичката информация, трябва спокойствие, не бива да прибързваме с изводи преди да сме наясно точно какво се е случило и по какъв начин. Тогава вече можем да изясним подробностите и можем да кажем каква позиция ще заемем”, заяви Митов.

http://www.dnevnik.bg/

Предишна статия

Коментар от Стига двойни стандарти!

Следваща статия

Прекрасните лебеди!

Други интересни