Два коментара от наши читатели!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Анонимен                                Демократ             14 Февруари, 2018 | 18:54

                             Какво става в тази държава?

 Как може БСП да прави декларация, в която да пише, че Народният съд в 1945 година, проведен след преврата на 9 септември 1944 година бил ” необходимо и неизбежно правосъдие”. Може ли такова безочие? 

Вуйчо ми го пребиха в общината и той умря и това е правосъдие? Авторът не бил съгласувал текста с Изпълнителното бюро на БСП? Хайде , де! 

Ще влезе нещо в интернет без да знае Нинова Корнелия. Кого лъжат? Тия хора май не мислят какво може да се случи. 

Помислете си какво става, а не за една забавна басня да се изливат толкова злъчни думи. 

Питайте на сесията за горите, за откраднатите пари от фермери, за залесените гори, за които има стотици хиляди левове през миналата година…а залесени ли са? 

Питайте може ли член на БСП да напише текст против демокрацията например и да го пусне в интернет като декларация, без да знае Пенчо? 

Нямало пари в общината. Ами като в този сайт излязоха публикации за финансови нарушения, Дойкова какво направи?

Баснята, та баснята. Проблемът не е в това, че има твърде много глупаци, а че светкавиците не се разпиляват както трябва. Казал го е Марк Твен.

Анонимен                      Да, Демократе!            15 Февруари, 2018 | 09:39 

Такъв съд не е имало само в България, а във всички страни в Европа. И те са създадени с решение на Съюзническата комисия. Много зорко се е следяло за действието на тези съдилища, особено в страните, които са били съюзници на Хитлер. 

Що се отнася за избитите без съд, това е престъпление, което днес се оправдава със смутните времена. Обаче си е престъпление! 

Друг е въпроса, че във всички държави в Европа има такива изстъпления, като България определено не е на първо място по брой на избитите без съд и присъда. Въпросът е, че винаги трябва да има баланс при представянето на тази срамна част от историята и да се обясни защо се е стигнало до там. 

Лагерите са създадени не от комунистите, а са съществували от доста време преди да дойдат на власт. А Закона за защита на държавата, който е разрешавал да се екзекутират малолетни не е приет от комунистите, а преди датата девети септември. И да се обясни, че се е плащала награда за глава на нелегален. Все още се съхраняват ведомостите за изплатените суми.

 Невинни са избивани и преди и след девети. Това трябва да се знае и да се учи. И в моето семейство има пострадали Преди и След. 

Няма как да се примири човек, особено като вижда, че някои от най-усърдните другари днес са на постове в Десни Партии. Моментът е доста натоварен политически, за да се пише нова история. 

В Испания убитите и убийците от времето на Франко са погребани в един Пантеон, но хората помнят и едните и другите. В някакъв момент помирение трябва да настъпи, иначе държавата ще върви в грешна посока и разни платени глашатаи на “истината” ще се хранят с мъката и да едните и на другите. 

Винаги е правило лошо впечатление, че най-усърдно плачат тези, които имат какво да скрият от миналото си. Факт! Имаме подобни примери къде ли не. 

Стипендиантите на Държавна сигурност в Московския университет днес са най-усърдните пропагандатори на антикомунизма. Жалко, но е вярно. 

А Корнелия Нинова съвсем съзнателно си прави пиар акции от тези неща, но с времето хората ще го разберат. И тя е яхнала метлата и си мисли, че ще е вечно, но едва ли!

И нея я помним като зам. – министър по времето на Иван Костов. Не е минало много време оттогава, да не си мисли, че сме я забравили. 

За всичко останало си прав, Демократе! Похвърлят ни една историйка, за да ни отклоняват вниманието от истинските проблеми!

                                  От наши читатели Тракийски Свят

Предишна статия

Ето и цялата позиция на Пеевски без редакторска намеса

Следваща статия

Има ли смисъл да наблюдават България?

Други интересни