Престъпления, синдиците в КТБ, милиарди на Б.Б. и фирми-суджуци

Автор: Няма коментари Сподели:

.

                                                                                          Наистина става дума за много пари…

Бойко Борисов е загубил над 1 млрд долара от сметки в банки в държави от бившия СССР зад Урал. Доверил се на авери, които вместо да му пазят парите, ги източили. Това съобщиха за Фрог нюз източници от разузнавателните служби.

“Ужиленият” премиер предприел спешни действия да спаси други суми, които придобил благодарение на своята спестовност. Доверил се на едрокалибрен олигарх, който му гарантирал спокойствие и сигурност в арабски банки и арабски приятели. Дали това не е приказка от 1001 нощ или фалшива новина? Де да знам, преценете сами. Самият Борисов твърди, че всичко в държавата е на шест, че е преборил корупцията, че народа живее прекрасно, а той управлява справедливо и честно.

Темата обаче е за  факти, които разкриват пладнешкия грабеж на фалираната КТБ. Синдиците на банката Ангел Донов и Кристи Маринова, заедно с две фирми – „Аполо Инжинеринг“ ООД и „Ардастрой“ ООД „сътворили“ договори с дати отпреди затварянето на банката за залог, въз основа на които са признати вземанията на двете фирми, което ги подрежда на първи ред, т.е. преди всички при раздаването на парите. Сумата е над 12 000 000 (над дванадесет милиона) лева. 

Синдиците пробутват пред Фонда искането да се вземат тези пари. Фондът за гарантиране на влоговете обаче констатира, че такива договори няма в регистъра на залозите, и връща двете фирми отново на четвърти ред. Такива договори за залог не само не са регистрирани, а всъщност НЯМА! 

Първо защото уставът на КТБ изисква решения на Надзорен и Управителен съвет за сключване на такива договори – решения няма. 

Второ – трябва да са подписани от двама изпълнителни директори – такива подписи няма. 

Трето – това е абсурдна практика банка да обезпечава депозанти, частни дружества или физически лица. Двете фирми обаче са доста интересни и доста свързани с когото трябва. 

Затова и номерът с пререждането всъщност е на път да мине. 

Свински черва…

Синдиците Донов и Маринова са подправили със стара дата анекси към договори за кредити, фалшифицирайки вероятно подписите на тогавашните изпълнителни директори. Това е престъпление. Пита се кой контролира синдиците? Трябва да е Фондът за гарантиране на влоговете на гражданите – респективно финансовият министър Владислав Горанов, сиреч премиерът Бойко Борисов, който е негов началник. В действителност обаче май Делян Пеевски върши тази работа. Чрез адвокатите Александър Ангелов (човекът на Пеевски в „Левски“) и Момчил Мондешки, същият, който обясняваше на съдийките Ченалова и Янева, че премиерът чука мадами в кабинета си в МС. Ако има разрешение от ФГВБ – обвинение трябва да се повдигне веднага на шефа на фонда Миленков и на министър Горанов. И ако това се случва с тези две фирми, какво ли още става и се „фалшифицира“ с базата данни на банката? Дали не са извършвани още куп фалшификации, които да обслужат тезите на прокуратурата по определени казуси?

„Аполо Инженеринг“ ООД е частна фирма, създадена през 2005 г. Базираното в София дружество се занимава основно с дистрибуция на едро на оръжие и военно оборудване. “Аполо инженеринг” ООД, чийто оборот расте от около 11 млн. лв. през 2013 до 379 млн. лв., се управлява от иракчанина Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими и българина Румен Райков. През “Техноекспортстрой” (с която има общо дружество) тя има връзка с офшорната компания “Сиболе сървисис инкорпорейтед”, свързвана пък с Делян Пеевски. Тези връзки случайни ли ви изглеждат? 

Благодарност и други престъпления

Като благодарност за услугата да се окажат в първата редица на овъзмездените от КТБ, собствениците на „Аполо инженеринг“ купуват Полиграфическия комбинат в София, на бул. „Цариградско шосе“ 47, собственост на Благоевград БТ, придобит по доста мистериозен начин от Пеевски. Цената е 25 млн евро. Неслучайно се говори, че ал Нуами е новият канал на Д.П. и Б.Б. за продажба на оръжие в райони на военни конфликти като Ирак, Сирия, Иракски Кюрдстан, Саудитска Арабия и др. Това обяснява и неистовата атака за овладяването на „Дунарит“ – Русе, в която министър на Борисов сътвори чудеса от закононарушения, само и само да изпълни „мръсната поръчка“ по овладяване на фирмата.

Но и това не е всичко. В борда на директорите на фирмите на Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими е българинът Стойчо Петрунов. Той пък е партньор в бизнеса на Самир Франсес. Франсес е известен още като Ибрахим и е женен за дъщерята на ген. Стоименов, който бе известно време съветник на президента Росен Плевналиев. Арабинът обаче е бил съдружник във фирми с премиера Бойко Борисов, както и с подземния бос Златко Баретата и изгонения от България руски Константин Циганов (според публикации в сайта „Биволъ“). По оперативна информация от службите, Самир Франсис е разработван за пране на пари. Франсис е и личният зъболекар на Бойко Борисов.

Веригата е осветена: Пеевски – синдици – Горанов – Муханнед Наджим Абдуллах – Борисов. Плюс още няколко „наши“ суджуци, т.е. близки до властта…

Сега разбирате ли, защо Истанбулската конвенция е тема №1 в официозните медии и парламента? Също и дебатите за кабинковия лифт над Банско? Хвърлихме се и в спорове за камерите в детските градини. Истинските свинщини са зад тях. Далеч от обществения поглед се крадат милиони. Лесно се крадат, защото над золумите е опънат „политически чадър“.

Ето това е общото между премиера и продължаващото ограбване на фалираната от Пеевски и компания КТБ. Когато се краде пред очите ни, а институциите си затварят очите – значи подкрепят краденето. Или директно участват. А споменавам слуховете за милиарди на Б.Б., защото за каквото й да говорим, в крайна сметка става дума за пари. За много пари. 

                                                                                                                                  Борис Петков

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/prestapleniia-sinditsite-ktb-miliardi-firmi-sudjutsi.html

Предишна статия

Коридор Затмений до 15 февраля: шанс получить Финансовую Свободу, чтобы делать то, чего хочет Ваша Душа!

Следваща статия

На 14 февруари по стара българска традиция честваме Трифон Зарезан

Други интересни