Властта изпрати жандармерия срещу протестиращи във Видин, които искат магистрала

Автор: Няма коментари Сподели:

Пореден, трети протест във Видин. Хората недоволстват, защото международният път, който води и към ”Дунав мост 2” не може да поеме големия трафик и е причина за чести инциденти. Исканията на протестиращите остават – да се построи магистрала до София и тунел под прохода „Петрохан”, за да се скъси разстоянието до столицата.

Протестиращите заявяват, че ще спрат само, когато има пълни гаранции, че започва строеж на магистрала. Срещу тях бяха изпратени жандамеристи, но хората разкъсаха кордона и блокираха пътя.

От областната управа казаха, че протестите са незаконни. В същото време почнаха да обещават, че от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път. Още следващия месец ще стартира процедурата по избор на изпълнител за направлението Мездра – Ботевград, а през втората половина на годината и за участъка на територията на Видинска област. 

Ще започне и предпроектно проучване за тунел под „Петрохан”, съобщи БНТ.  Организаторите на протеста от Гражданско обединение „Единни за промяна” казват, че не вярват на обещания, и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021 година.

https://frognews.bg/novini/protestirashti-vav-vidin-iskat-magistrala-sofiia.html

Предишна статия

Зографски завърши 14-ти на малката шанца в ПьонгЧанг

Следваща статия

Nikolai Markov – днес, анализи и прогнози…

Други интересни