В морето от лъжи, корупция и криминал…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                   ОБРЪЩЕНИЕ

     След серия от съдебни дела срещу собственика на сайта „АФЕРА“, варненските съдии осъдиха журналиста Веселина Томова. Несправедливата присъда е тежък финансов удар по един от флагманите на свободното слово и цели не само да запуши устата на едно от най-ярките пера в българската журналистика, но и да сплаши новинарската гилдия.

     В морето от лъжи, корупция и криминал, сайта „АФЕРА“ е остров на независимото слово, неподвластен на политическата мафия и олигархията, превзели не само държавната и общинската власт, но и съдебната система.

    В последните години „АФЕРА“ публикува журналистически разкрития, документално уличаващи властта в грандиозна корупция и връзки с организираната престъпност. Уличените отвърнаха със съдебни дела, но не успяха да прекършат както Веселина Томова, така и сайта и „АФЕРА“ да продължава, въпреки тежките удари, в битката и срещу мафията. За съжаление във Варна правото капитулира пред силата и Темида осъди истината.

    Днес повече от всякога милиони угнетени българи се нуждаят от примери на гражданска доблест, от неподкупни журналисти, от свободни медии.

    И ако се възхищаваме от румънския народ, който не прощава на продажните си политици и хиляди румънци спонтанно окупират площадите, това се дължи и на свободните им медии. В България свободните медии и независимите журналисти са все по-малко, защото властта ги мачка, а олигархията ги купува.

     Призоваваме всички, за които свободното слово е свещена ценност, да подкрепят „Афера“, като преведат пари на тази банкова сметка:

Райфайзенбанк BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG93RZBB91551007338645

ЛЪКИ АФЕРА ЕООД.

   Необходимата сума е 10 000 лева.

Не се ли притечем на помощ, частни съдебни изпълнители вече посягат към жилището на Веселина Томова.

23 януари 2017 г.

 Игнат Раденков                                                проф. Боян Дуранкев

 Велизар Енчев                                                  Александър Каракачанов

 проф. Петко Ганчев                           http://afera.bg

Предишна статия

The Bulgarian Al Capone…

Следваща статия

Светлина Стоянова стана абсолютна любимка…

Други интересни