ОТ ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ ЗА 2017 ГОДИНА

Автор: Няма коментари Сподели:

Съветниците взеха решение Общинският съвет да не обжалва във Върховния административен съд в София изгубеното дело в Административен съд – Пловдив във връзка с решението от 5 септември 2017 година да се опростят данъците на фирмата на дъщерята на г-н Кощелаков. 

 Дадоха за още десет години безвъзмездно сградата в общинския двор, за да се помещава там Общинска служба „Земеделие”. Общинският съвет се отчете за работата си през 2017 и прие план за работата си през първото полугодие на 2018 година. 

 Кметът поиска да се актуализира бюджета и съветниците разрешиха да се вземат 33 588 41 лв. краткосрочен дълг чрез безлихвен заем от бюджета на общината. Кредитът е за проект „Обучение и заетост на младите хора”, „Интегриран проект за независим живот” и мярка „Водено от общностите местно развитие под мярка 19.1 – помощ за подготвителни дейности, проект Местна инициативна група. 

 Дадоха разрешение за изработване на Подробни устройствени планове. 

Едното заявление е за Момина баня с мотиви, че всички ползватели на вода имат съгласие да се изградят денонощни водоеми, които да акумулират необходимото водно количество в часовете на минимална консумация и да покриват такива в максимална консумация за решаване на възникналите проблеми с недостиг на вода. 

Другото е за Красново за складово помещение, третото е от ТЕЛЕСАС ООД за Старо Железаре за промяна на предназначението за летищна, производствена и складова дейност, на ДОНАТЕКС И КО ЕООД за ПУП за водопровод за непитейни нужди, още едно заявление за землището на Хисаря. 

 Приета беше програма за управление на отпадъците. 

 Промениха наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за безопастност на движението. 

 Съветниците не дадоха разрешение за минерална вода от находището – изключително държавна собственост в Красново от сондаж № 1. Ще се чака оценката на хидрогеолозите.

Приеха решение 415 и в него в чл. 10 а четем: Кметът издава разрешение за разсрочване или отсрочване на задължения за местни такси в размер до 30 хиляди лева и при условние, че разрешението за отсрочване се иска до една година от датата на издаване на разрешението.” Ако е за повече от една година ще се иска разрешение от Общинския съвет. 

Няма да се събира таска „Битови отпадъци” от черкви, манастири и молитвени домове, заедно с поземлените имоти, върху които са построени. 

 Съветниците гласуваха допълнително стимулиране на кметовете по селата. Всички получиха между 72 и 86 лв. 

 Тъй като на 19 декември 2017 година на конкурса за управител на Медицинския център нямаше подадени заявления, удължиха срока с още 15 дни. Интересно как никой не иска да поеме отговорността да стане директор на общинското здравно заведение. Д-р Главчев продължава да изпълнява тази длъжност, макар че договорът му изтече преди една година. От тогава той е временно изпълняващ дължността. Ще се разбере има ли кандидати за длъжността на 26 януари 2018 година, когато е обявен новият конкурс. 

Документи се приемат в деловодството на общината, град Хисаря, булевард „Генерал Гурко” № 14 до 25 януари 2018 година, 17 часа. 

Конкурсът ще се проведе в залата на общинската администрация. 

                                                                                             Тракийски Cвят

Предишна статия

Току-що Бойко Борисов заяви в Европейския парламент, че…

Следваща статия

…”Булгартабак” – скандалът, разтърсващ българската корупция!

Други интересни