И стига сте баламосвали хората със заговори срещу властта!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Няма аргументи, които да оправдаят убийството на човек. Поне в мирно време. Всички нерешени проблеми и спорове трябва да бъдат предмет на правоохранителната и съдебната система. Така би било редно.

България обаче е друго нещо. Тук съдебната система не работи или работи избирателно, а отношенията в дадени среди се решават с куршум, рекет, заплахи и натиск на държавата. Затова равносметката е 8 трупа за по-малко от 8 дена. Но пък сме в световния обмен. 

На 8 януари, понеделник, бе убит с 8 куршума бизнесменът Петър Христов от Велико Търново. Информацията за покушението и за самия Христов достигна до медиите по два канала: единият тръгва от ГЕРБ и МВР, а другият – от справки за Христов в Търговския регистър, стари публикации и неофициални източници. Първият „поток“ се вля в медиите на Пеевски, а вторият – в останалите, които все повече оредяват. Получи се следният резултат: Пеевските медии го описаха като нещо между Васил Левски, братята Евлоги и Христо Георгиеви, Баба Тонка и Майка Тереза. Другите съобщиха за сикаджийското му минало, връзките с ГЕРБ, Цветанов и Борисов, лесно спечелените обществени поръчки, завъртените милиони през 90-те, дошли неясно откъде. Както се казва: типичен представител на родения в прехода успял човек. За всеки случай никой от ръководството на управляващата партия не коментира показния разстрел посред бял ден в София. Има си причина – поне 15 видни гербаджии са свързани с Христов чрез общи фирми. Точно тук е заровено кучето. 

В следващите дни, когато започне активната част от българското председателство на ЕС, ще бъде направено всичко убийството да мине на втори, трети и още по-заден план. 

Съмненията около бизнеса на Христов обаче няма да избледнеят така бързо, както им се иска на управляващите. Ще се наложи Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова (скромната и неподкупната бивша учителка…), Красимир Велчев или някой друг да проговори и да обясни как така партийните велможи са правили бизнес точно с убития. На случаен принцип ли е ставало или по разпореждане и по квоти. Ще трябва да обяснят дали същата схема важи и за останалата част от България. Не че не знаем, де… 

Ще се изровят и връзките на Христов с Делян Пеевски, например, както и финансирането на предизборни кампании на ГЕРБ. Хората ще питат също дали трябва да си близък с босовете в ГЕРБ, за да ти върви бизнеса. 

А схемата е като за първолаци. Отрудените висши дейци на партията-ръководителка имат големи разходи и затова заслужават прилични допълнителни доходи. Затова те регистрират съвместни фирми с Христов, да речем. И той, вместо да се шляе в парламента, където е трябвало да влезе през 2013 г., е останал в бизнеса да ръководи по-важни неща. По-важните „неща“ са печеленето на обществени поръчки в най-различни области. Щом се изпълни поредната поръчка, съответно се реализира и печалба. Тази печалба съвсем законно отива в джоба на съответния партиен съдружник във фирмата. 

По този начин докато Данчето Фандъкова се грижи денонощно за качествения ремонт на улиците в София и за чистия въздух на столичани, в банковата й сметка постъпват едни заслужени пари. Абсолютно законно. Някои веднага ще писнат: Ама не е морално

Глупости! Ако не бяха разстреляли Христов никой нямаше и да знае. Освен това да се говори за морал в България е доста нелепо.  

По този перфектен начин главатарят на ГЕРБ Борисов е решил много важен въпрос: подчинените му гугутки са с пълни гушки, целуват ръка и го бранят като преторианци от всякакви критики и нападки. Моделът работи, възпяван ката ден от медийния свинарник на Пеевски. 

Кой тогава поръча Петър Христов? Надбягването в търсене на този отговор разкри окончателно кой е на яслата и коя медия е на къса каишка. 

Първа версия: На някои бизнесмени им е писнало да участват в предварително свирени мачове за купата „Обществени поръчки“. Събрали са пари и са платили на „чистачи“ да свършат работата. Сиреч, както казва капо ди тути капи на държавата, това, което не може да се свърши с протести, може да го свърши куршум. 

Втора версия: Зли завистници са поръчали атентата. 

Трета версия: Мръсни, долни олигарси, които искат да очернят името на България и нейният пръв партиен и държавен ръководител по време на председателството, са платили няколко милиона на професионалисти да клатят държавата като осигуряват трупове всеки ден. 

Четвърта версия: Тази версия се базира на думите на Цвета Караянчева, председател на парламента, че писанията в чужди медии, че сме най-корумпираната и бедна държава в Европа са гнусни инсинуации. И понеже Цвета казва само истината излиза, че тези западни медии са платили за убийството, за да има после какво да пишат.   

Пета версия: Иран и Израел са сключили тайно споразумение да ударят по вътрешната стабилност на България, защото председателството и Борисов им отнеха водещата роля в световния информационен поток. 

Шеста версия: Станала е досадна грешка. Трябвало е бивш военен да застреля бившата си жена в бившето им семейно жилище в „Люлин“ 4-та част със законен пистолет, в пристъп на психично разстройство, защото бившата съпруга е подкрепила пред свои колежки Истанбулската конвенция, а бившият военен – вече партиен активист при патреотите не могъл да преглътне този конфуз. Тази версия я има в тефтерчето на главния секретар на МВР за всеки крими случай, следите на който водят към централата на ГЕРБ. 

Седма версия: Международен заговор срещу България. Доказателствата: заваля сняг в Сахара, студ скова една трета от САЩ, Каутиньо отиде в „Барса“, на церемонията за връчване на наградите „Златен глобус“ женките се появиха в черни рокли, а на Кошлуков гласът му изневери докато водеше първото си предаване в БНТ, на което е и програмен директор… Апропо, Кошлуков две заплати ли ще взима? 

Осма версия: Ръководството на ГЕРБ е решило да се отърве от своя бизнес-партньор, защото е знаел колко пари са получили босовете през последните години от общите им фирми, а това не е здравословно. Грипът „Хонконг“ е смъртоносен, но не във всеки случай, затова трябва да му се помага. С 9 грамма в сердце, ако се налага…

И по-полека с твърденията, че Христов е в основата на разкриването на „Наглите“ – особено бТВ. Завел е един свидетел, но нищо повече. Не е разкрил и „Килърите“. Този „аргумент“ заради версията, че убийството е провокация срещу властта, издиша отвсякъде. По „Килърите“ наистина има заплашени хора със смърт и това е документирано със СРС-та, които са в ДАНС и прокуртурата. В тях няма дори намек за Петър Христов. 

В деня на убийството – понеделник – бях поканен от една частна телевизия да коментирам в сутрешния блок екзекуцията на великотърновския бизнесмен и връзката на това деяние с политическите среди. Два часа по-късно поканата бе оттеглена. После разбрах, че има окръжно до медиите под контрола на властта и Пеевски такива като мен, които критикуват управлението, да не се допускат да говорят. Бяха извикани дежурните коментатори. Някои от тях (изключение прави Анна Заркова) извадиха дори някаква „специална“ паралелка в сержантското училище в Горна Оряховица, мистериозно участие във войната в Афганистан на страната на съветската армия  и други невероятни неща, от които и Били Лъжеца би се изчервил. Сержантското училище е тригодишен военен техникум, а завършилите не са имали право да кандидатстват във ВУЗ поради по-ниската категория на училището. От тези училища са излезли свестни момчета за нуждите на армията и милицията, но и много калпазани. Опитът да се представи един, сигурно свестен човек, в някаква героична, дори апостолска светлина, може да е жест към мъртвия, но обижда хиляди офицери, икономисти, финансисти и бизнесмени. 

Това издава истинския проблем на ГЕРБ и на обществото: участието на почти цялото политбюро във фирми с убития бизнесмен. И съмненията, че са източвани, изпирани и усвоявани пари от бюджета към джобовете на водещи политици и управници. 

И най-сетне, нека разследващите и прокуратурата се замислят кои са обучени, знаят как действат службите и могат да убиват хладнокръвно. Не са много.  Ако пък са „командировани“ отвън, някой тук трябва да им осигури оръжие, муниции, квартира, наблюдение, транспорт, варианти за измъкване, укриване, документи, „чадър“, алиби и пр. 

И стига сте баламосвали хората със заговори срещу властта. Тя е толкова дискредитирана, че няма нужда от външна помощ. Нещата няма да спрат дотук – очаквайте вдигане на летвата. Или мерника.   

                                                                                                    Огнян Стефанов 

П.П. Работнически митинг в СССР. На трибуната излизат Сталин и Берия. Сталин на микрофона:

 Страната е в траур – убиха др. Киров.

От залата гласове:

–         Кого са убили?

–         Убиха др. Киров

Отново гласове:

–         Кого, кого са убили?

Сталин:

–         Др. Берия, обяснете, кого са убили.

Берия:

–         Когото трябва, него са убили.           

                            https://frognews.bg/novini/gerb-iztochvala-darjavata-chrez-petar-hristov-osemte-zagovora.html

Предишна статия

ТОТАЛНО БЕЗАКОНИЕ ЩЕ СЕ ГЛАСУВА В ПАРЛАМЕНТА…

Следваща статия

ГОРКО НА НАЦИЯ, КОЯТО ПРИВЕТСТВА ТИРАНИНА КАТО ГЕРОЙ…

Други интересни