2017 ПО МЕСЕЦИ: ОЦЕЛЯХМЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА…

Автор: Няма коментари Сподели:

По стара моя традиция, 2017 година, по месеци в постове:

ЯНУАРИ: Докато гледах нощес хората, ръчениците и фойерверките по ТВ-то, си мислех, че нещо не е наред – остарявам с още една година, все по-близо съм до оня, по-хубавия живот, на кво да се радвам!

Това не важи само за мен, всички сме подвластни на природните закони.

А народът се радва, подскача насам-натам, гърми както и Боримечката не е гърмял!

И тогава ми светна – та ние оцеляхме още една година под убийственото управление на ГЕРБ и техния вожд Тиквоний Банкянски!

Ние още мърдаме, въпреки непрекъснатите опити на Байхуй, Кой и Хой върху нас!

Ние още сме на свобода, въпреки простотиите на Цацароний!

Ние още сме здрави, въпреки изцъкления Москов и снеговете на Уиуето Пауова!

Ние още сме тук!

А всичко това заслужава да се отпразнува!

Честита 2017 и нека тя наистина е НОВА!

От нас зависи!

ФЕВРУАРИ: България не е КОЙ и КОЙ не е България!

Време е да се отървем! Ние и другите данъкоплатци в ЕС!

ДП и Баце, като КОЙ, са само трансмисия на парите, срещу комисиона, която не е малко пари за тях!

Представете си колко вземат шефовете им , че те да станат милиардери!

Будалкаха ни 10 години , че ДП и Баце са единствените вампири , които смучат България! Не, че не засмукаха! Тия двамата са малки вампирчета, те се хранят с това, дето изтича от раната на тялото България.

Големият вампир са шефовете им в Брюксел, а най-големият е Ромпой! На него се отчитат нашите вампирчета!

В Люксембург вече образуваха дело срещу вампира Ромпой, барабар с Юнкер!

А оня, дето бараше голямата дупара на Фъндето, Дол, дава обяснения пред белгийската прокуратура!

Разбрахте ли защо десет години тези европейски величества спъват създаването на Европейската прокуратура и защо пенсионираха шефа на ОЛАФ?

И защо целуват Баце?

Става въпрос за пари, за мноого пари!

МАРТ: Някаква летаргия е обхванала българската част на фейса, вяли коментари, копи-пейст на статии, снимчици, тук-там някой се оплаква, че е блокиран или че той е блокирал някого. Дежурните от ДАНС умират от скука. Боко се фръцка със собствените си некадърни фотоси от таблета(някой да му беше обяснил за фотошопа), Меркел се изцицила. Извънземните и днес не дойдоха. Една от Аляска иска ядрена война, добре, че никой не й обръща внимание. Съвета за сигурност затова е съвет, да се съветва, не да взима решения. Китай затова е най-великата нация вече, каза на руснаци и американци да си налягат парцалите и да ги гледат в очите(колкото и да е трудно да оцелиш тия цепки). Даже Шампионската лига вече не е интересна, Барса бие с дузпии, Байерн пак печели срещу англичани! „Малката булка“ още не е пораснала, Къци вече е Кец, Нети засенчи Лайза Минели, „Дързост и красота“ още ни събужда, БТВ-то ни приспива малко след като сме се събудили, НОВА се чуди как да го направи преди тях. Цецето Ризова дуе джуки, а Бойко от „Панорама“ си гледа часовника по-често от ватман на предпоследна спирка. Боавска обяснява, че флейти по-добре от Кузич, бат Петьо вече в либерал, Слави Биата е депесар, Ореха даже проговори, ама по-добре да бе мълчал. И още какви ли не турски, амерички и паневропейски бози!

А, бе, хора, защо нищо не се случва! Нали щяхме да правим избори! Или те вече си ги направиха?

АПРИЛ: Главен пркурор вика на среща някакъв бизнесмен, при това не в кабинета си, а в чужд офис. От вратата го емва, че поведението на бизнесмена е неприемливо и нетърпимо лично за главния прокурор, поради подкрепата на бизнесмена за определена политическа сила, чийто председател е противник на всевластието, арогантността и безмерната алчност за власт на същият този главен прокурор. Недоволства от карикатурите по негов адрес в ежедневника, издаван от бизнесмена, както и начина на представянето му в телевизия, приписвана на същия бизнесмен. Когато бизнесмена реагира остро на атаката, главният се позовава на мнението на един друг главен прокурор, отдавна бивш и по-известен със сатрапското си управление на прокуратурата.

Не е сюжет от роман на Гришам или Балдачи, а е мила родна картинка от настоящето ни. От няколко дни известна на всички (не)цензурирани медии, но крита от всички! Говорителката на главния се крие като стар шумкарин и мълчи като бит г..

А онзи е още главен!

Добре, че вали сняг, та да има за какво да се говори!

МАЙ: На сцената се появява Бойко Борисов. С вид на обидена хетеросексуална рокзвезда, снимана от папараци с транссексуална проститутка.Изсипва безобразно количество цифри, но без да се напъва много, защото е наясно, че характерът на публиката на ГЕРБ е такъв, че те могат да запомнят най-много номера на сутиена на Ивана и всякакви данни вън от това се възприемат като враждебни за миниатюрните им мозъци.Иска всички власти да са му подвластни. На него лично. Законодателна, изпълнителна, съдебна, президентска, медийна, финансова, политическа, партийна, видима и невидима, явна и тайна, надземна и подземна. Майната й на конституцията! Б. Б. бездруго гази из нея като бик през детелините. Периодично размахва плашилото на собствената си оставка. Защото правителството няма да реши нашите проблеми – то само по себе си е проблем.Опитът да се отречеш от самия себе си завинаги ще остане като безсмъртно определение на „политическа шизофрения“. Но, ако ГЕРБ успеят с тази тактика, то тогава колективно трябва да настояваме шизофренията да бъде отписана от учебниците по психиатрия и да бъде вписана като метод в учебниците по политология за идиоти. Точно такава политология развива днес Борисов. Ето как партията на Борисов сама превърна усмирителната риза в своя политическа емблема. А по-добра усмирителна риза от затвора няма, нали?

ЮНИ: Управляват ни тотално некомпетентни, алчни, нагли и безсрамни тиквобудисти, за които возенето на служебен автомобил, самолет или хеликоптер е било детска мечта, която осъществяват на гърба на гладния български народ. Този народ също го помни, затова следващото пътуване на държавна сметка за тях, трябва да бъде в конвойните коли към Централния и Сливенския!

ЮЛИ: Най-големия проблем е, че Баце е изградил в себе си дълбока увереност, че всичко, което говори е истина. Тази увереност е защитната стена на индивида, който някога е съзнавал малко или много, че действа извън рамките на закона и постъпките му са противоправни, но с течение на времето е убедил себе си, че е прав във всичко, че е над закона и никой не може да му търси отговорност за каквото и да било. Приемането на желаното за действително и отказа да се чуе друго мнение, както и несъобразяването с елементарните правила за поведение в обществото като цяло и в отделна група индивиди, са първични симптоми на шизофрения, която, проявявайки се на определени интервали, се систематизира като циклофренна.Можем да добавим и дълбоката подозрителност, недоверието, склонността към изкривяване на истината и нагаждането към конюнктурата, бягството от отговорност, непрестанното прехвърляне на вина и отговорност към другиго, откровеното подлагане на по-силния и просташкото интимничене, за да оформим окончателната диагноза! Придружена от безспорната мегаломания и Наполеонов комплекс(откъм интелект и образование, не откъм ръст), дава завършена картина на индивида, който се опитва да ни убеди, че е новият Стамболов. Единствената обща черта между двамата е безпределната безпардонност и арогантност!

Остава да си избере дали да идват надзирателите или санитарите!

АВГУСТ: Нашият посланик в Кения отишъл на сафари. Хванало го едно местно племе и го….изяли. Външно министерство изпратило нота до кенийското правителство с искане за обезщетение от 10 милиона долара. От там отговорили :

– Много пари искате, ние сме бедна държава, не можем да отделим толкова!

– Какво предлагате?

– Амии…..изяжте вие нашия посланик!

СЕПТЕМВРИ: В света има стотина лица, добили статут на Буда. Терминът „буда“ се отнася за човек, който е станал просветлен чрез своите собствени усилия и самопознание, без помощта на учител. Почти всички са родени в Индия, Непал и Бирма. Има един, който е роден в България, като са му дали рождено име Бойко. По-късно, някой иронично настроен милиционер, му присвоил прякора „Буда“, в качеството му на криминално проявен агент и доносник. Иронията е , че истинските хора, придобили качеството буда, са се просветили чрез своите усилия, а нашият „Буда“ е останал безпросветен благодарение на своите усилия. Напоследък яркия му тарикатски израз предизвиква умиление у мен, все едно слушам момченце в детската градина да разсъждава, с ограничения си речник, върху безкрайността на Вселената и необратимостта на Времето. Та туй умиление ме възторгва до степен да възкликна: „О, Буди, замълчи!“

ОКТОМВРИ: Според постовете, страниците и групите, които аз чета, следвам или участвам, 85% от присъстващи, участващи, постващи, лайкващи са против БМБ и ГЕРБ да управляват България. Сравнявайки с резултатите от последните избори за НС, в които ГЕРБ са получили 16% от броя на гласоподавателите, показва, че и по двата о показатели, правителството трябва да поиска вот на доверие. Такава е световната практика – според Webster World Political Dictionary , според, която, „във връзка с подкрепата на правителство или поведение на правителство, която е под 20%, практиката на демократичната държава е, да се внесе искане за потвърждаване на мандата на правителството да продължи да управлява“

НОЕМВРИ: Догодина се увеличава вноската за пенсия с един пункт до 19.8%. Минималната заплата става 510 лв. и съответно това е минималният осигурителен праг за всички сектори. Средното увеличение на минималните прагове ще е 6.8%. Максималният осигурителен доход за всички осигурени остава 2600 лв., а таванът на пенсиите – 910 лв. Пенсиите се увеличават само с 3.8%. Не е предвидено и повече за минималната пенсия – тя ще се увеличи със 7 лв. и 60 ст. Средната пенсия ще стане 363 лв., или с 42 лв. над линията за бедността.

Обезщетението за безработица се увеличава от 7.20 лв. на 9 лв. на ден, като вече ще има и максимално дневно обезщетение – 74.29 лв. То обаче ще се взема по-трудно – ще се иска осигуряване най-малко 12 месеца от последните 18 месеца (сега се искат 9 от 19 месеца).

Отпада възможността за получаване на обезщетение за болнични след напускане на работа. В момента болничен може да се вземе до един месец, след като човек остане без работа.

Бюджетът на НОИ ще е малко над 11 млрд. лв. Въпреки ръста на пенсионната осигуровка и планираното увеличение на приходите с 900 млн. лв. до 6.5 млрд. лв. дефицитът ще е близо 4.2 млрд. лв.

Това е истината за бюджета!

ДЕКЕМВРИ: Добре, де, дЕдо Коледа си отидЕ, дЕдо Мраз го нема още, баси времето без празнично!

Нема кой да почерпи!

Га е Васильов ден, че пресаанАх!?

И вЕрно ли, Баце не е почерпил за прецедентателството?

Баси, банкянската скръндза!

ИВАН ПЕТРОВ                                                     Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокураура /1995 -2008/

                         Колаж: Матей Димов                        http://afera.bg

Предишна статия

ЗА МНОГО ГОДИНИ!

Следваща статия

ВИЖТЕ „ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ“ ИЗВЪН ШЕНГЕН НА ЛЕТИЩЕ ФРАНКФУРТ!

Други интересни