Путин хвали Борисов…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Аз очаквам в понеделник, представител на Европейската комисия да каже официално, че Газов хъб „Балкан” може да приеме газ“. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов.

„Нека руските колеги това да го имат на своето внимание. Днес имаме едни приятели, утре други. Политиката и международните отношения са такива, че бързо се менят понякога. Те да знаят, че ние сме извървели най-правилния път”, допълни премиерът.

Неговите очаквания са ЕК официално да заяви: „Може да работите, да ги уведомите, да преговаряте и ако имате интерес, да действате. Не, сепаративно да се крием като предишните – да лъжат в Европа, че не са подписвали договора, а всъщност той е в чекмеджетата и знаят, че са го подписали”.

Борисов заяви, че това е била и една от темите на разговора му с руския президент Владимир Путин. „Каза: да, правилна ти е тактиката. Това е начин, за да се случи нещо, иначе може да си обещаваме всичко, но то не се случва”, добави Борисов.

Преди месец с официално писмо от Брюксел обявиха, че няма пречки мащабният енергиен проект да бъде реализиран, но само при положение, че се спазва европейското законодателство и по-специално разпоредбите на Третия енергиен пакет, които не допускат монопол над инфраструктурата. Именно в тази посока „Газпром” искаше Брюксел да направи изключение за „Южен поток” и, след като това не стана, Русия се отказа от предния проект за газопровод.

По темата с друг проект от т. нар. „Голям шлем” – АЕЦ „Белене”, Борисов посочи, че вече е провел разговори с Патриотичния фронт и общата позиция е, че трябва веднага да се плати за оборудването, което беше присъдено на страната ни след международен арбитраж.

                                                                                                  http://trud.bg

Предишна статия

За лидерите и главатарите

Следваща статия

КФН отстрани “РСМ България” от проверките в небанковия сектор

Други интересни