КОЩЕЛАКОВ СЕ ЯДОСА, КУКОВСКИ НЕ ГЛАСУВА

Автор: Няма коментари Сподели:

Вчерашната сесия продължи и на Игнажден, само че някои съветници си тръгнаха много разочаровани. Цялото заседание се завъртя около въпроса за местните данъци и такси. 

Вчера председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов прочете решението на Административния съд в Пловдив, който отмени решението на съветниците от 5 септември 2017 година за опрощаване на данъците на фирмата на дъщерята на Данчо Кощелаков. 

Съветниците взеха решение да не се обжалва решението във Върховния административен съд. 

И днес заинтерисованите лица искаха фирми и юридически лица, създадени в населените места извън града след 2013 година, да плащат една пета от данъчната оценка. 

Председателят на Общинския съвет попита представителите на общинската администрация кои са фирмите и колко представляват тези тези четири пети за опрощаване. 

Никой от администрацията не му отговори. Той зададе втори път въпроса към Данчо Кощелаков, който присъстваше на сесията и пълномощникът честно отговори, че става дума за две фирми – на дъщеря му и за Агрокомерс 98. 

 Султанов благодари на администрацията, че не му дадоха отговор и на г-н Кощелаков, че честно отговори кои са фирмите. 

 Съветниците раделиха точката на две: предложение за местнитге данъци и предложение за една пета от данъчната оценка. И макар че всички очакваха решението да мине, стана точно обратното.

От заседанието отсъстваха инж. Пенка Ганева от ГЕРБ и Борис Витев от Коалиция за Хисар . Не дойде лидерът на БСП – Пенчо Шапков, вероятно размислил какъв ще е отзвукът в града, ако гласува за опрощаването. 

Така при гласуването трите дами от БСП – инж. Пенка Рахова, Ива Вълчева и Мария Мустакова гласуваха ЗА и както каза един съветник, направиха това с високо вдигнати ръце и със смутено наведени глави. Инж. Куковски не гласува, защото става дума за неговата фирма. 

Четиримата от ГЕРБ – инж. Бойко Гавраилов, Васил Пендев, д-р Александър Александров, Стоян Найденов гласуваха ЗА. ЗА гласува и инж. Георги Пирянков от СПС „Защита”.

Против опрощаването бяха инж. Вълко Макавеев и Митко Нейчев от Партия на зелените, инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България, Гатьо Султанов от ПРОМЯНА, а д-р Стефан Недевски се въздържа от гласуване. 

 Така всичко остана по старому. Новото предложение в докладната на кмета за увеличение на местните данъци и такси пропадна, но пропадна и идеята да се опрощават данъци и да се лишава общината от местни доходи. 

                                                                              ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Цацаров избяга от “Булгартабак“ и снайпера чак в Кърджали

Следваща статия

Ние сме втора серия диктатура на пролетариата

Други интересни