ДЪЖД УДАВИ КАЛОЯНОВО ТАЗИ НОЩ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                             Image titleImage title     Image title                            

                           ДЪЖД УДАВИ КАЛОЯНОВО ТАЗИ НОЩ

      

               В продължение на шест часа от 18 до 24  часа през нощта, в Калояново се изсипа пороен дъжд. Казват, че бил 33 литра на квадратен метър, но може би е бил повече, защото дъждът падаше от небето  като из ведро и с огромен шум. Избите на някой хора се напълниха с вода. Дворовете, които са по- ниски поеха водата от улиците. Дворовете станаха кални блата, а улиците се превърнаха в реки.

    Най – странното в този порой беше, че шест часа имаше светкавици и гръмотевици, които не спираха нито за минута. Тези гръмотевици нямаха нищо общо с ученото по физика. Те бяха като непрекъснат тътен, раздираха небето и създаваха впечатление, че небето ще се срути на земята. Цели шест часа продължи тази канонада от светлина и тътен. Накрая това извънземно явление постепенно утихна и се оттегли. Сякаш искаше да ни покаже колко малки и жалки сме в нашия егоизъм, омраза и дребнавост.

     В Калояново, когато има гръмотевици, след третата спират тока от подстанцията в Чернозем. За учудване на всички, имаше електричаство цяла нощ. Сателитните чинии отказаха да работят. След полунощ дъждът спря, а гръмотевиците стихнаха. Тази сутрин всички говорят за случилото се през нощта.

     По улиците няма вода, земята е поела пороя и нещата са спокойни. Между облаците просветва слънце.

                                                     Image title                                                                               Ирина Кирилова

Предишна статия

Юношески отбор по футбол “ХИСАРЯ 2013”.

Следваща статия

Иван Иванов дарява правни консултации.

Други интересни