Бойко Борисов и Красен Кралев

Автор: Няма коментари Сподели:

 Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС. “Не ги гледам и не ги слушам”, каза Борисов по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го нарече страхливец. 

Запитан дали ще отговори на въпроса, поставен от Нинова относно това дали е знаел за обществените поръчки във ВМА, Борисов посочи, че има органи, които се занимават с това. “Тя (Нинова – бел. ред.) може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. 

Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже. Аз епитети не употребявам”, каза Борисов. “Не съм знаел за одитния доклад, ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев. От къде да го знам аз това. Нито ми е оставяно като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. Ние като морален жест му (на Николай Петров – бел. ред.) приехме оставката. В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите “дебили”. 

На журналистическа вметка, че Борисов е наричал българите „прости”, той заяви:

 “Много грешите и това е една лъжлива новина”. Същият отговор получи журналистът, който му припомни и за „лошия човешки материал”. 

Борисов, който днес откри основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена“ (бивша зала „Фестивална“), уточни, че на подобно мероприятие, хората му казвали: „защо, когато ти ни говориш, ние всичко разбираме и виждаме, а другите не ги разбираме”.

 „И аз викам в кавички, понеже всички сме прости, само те са умните. Има голяма разлика в това и всички се смеехме и радвахме на това, което откривахме”, каза премиерът. 

Разменяйки си реплики с репортера премиерът заяви, че с такива въпроси медията му създава лъжлива новина. 

“Има звуков файл, който сме ви го предоставили. Защо лъжете? Къде думата “лош” съм използвал? Кой ви кара?”, обърна се премиерът към репортера. 

Той от своя страна пък попита дали е уважително хората да се наричат човешки материал, на което Бойко Борисов заяви, че тогава е обяснявал нещо съвсем друго. 

“Съвсем друго обясних, но разбирам поръчката. Ето, това са политически поръчки, защо ми слагате думи като лош, които не съм казал”, попита Борисов и си тръгна. 

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4548166/

Предишна статия

БЪЛГАРИ ИМА И В БЪЛГАРИЯ

Следваща статия

В България доминира корупцията и тайните споразумения между медии, политици, олигарси и Пеевски

Други интересни